Manchester Cityn kahden vuoden mittainen osallistusmiskielto Mestarien liigaan saattaa siirtyä vuodella eteenpäin, koska urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS ei näytä löytävän aikaa seuran valituksen käsittelemiselle.

UEFA rankaisi Manchester Cityä FFP-sääntöjen rikkomisesta helmikuun 14. päivänä. Seura teki rangaistuksesta nopeasti valituksen CAS:lle, mikä tarkoittaa sitä, ettei rangaistus voi astua voimaan ennen tapauksen kuulemista ja käsittelemistä.

Espanjalaislehti AS:n mukaan CAS:n toiminta on hidastunut koronaviruspandemian takia. Sen on läpikäytävä useita muita tapauksia, ennen kuin se ehtii ottamaan Manchester Cityn valitusta käsiteltäväksi. Valituksen käsitteleminen voi viedä useita viikkoja, tai jopa kuukausia, AS jatkaa.

[readmore from=Manchester-City]

UEFA:n on tiedettävä elokuun 26. päivään mennessä, mitkä seurat tulevat osallistumaan kauden 2020-21 Mestarien liigaan. Jos CAS ei ehdi käymään Cityn valitusta läpi ennen kyseistä takarajaa, Pep Guardiolan miehistö saa todennäköisesti pelata vielä ensi kaudella Mestarien liigassa.

Manchester Cityn toimitusjohtaja Ferran Soriano alun perin toivoi, että CAS saisi valituksen käsiteltyä kesään mennessä. Koronaviruksen puhkeamisen myötä koko seura elää kuitenkin siinä toivossa, ettei sen valitusta ehditä käsittelemään ajoissa.

Jos CAS ei ehdi käymään Cityn valitusta kokonaan lävitse ennen elokuun 26. päivää, seura tullaan todennäköisesti näkemään vielä ensi kaudella Mestarien liigassa. Sen jälkeen seuralla on kokonainen vuosi aikaa haastaa saamaansa rangaistusta.