Valioliigan kärkijoukkue Manchester City voitti sarjajumbo Sheffield Unitedin 1-0-lukemin lauantai-iltapäivänä.

Pep Guardiolan miehistön voittoputki kasvoi tuloksella jo 12 ottelun mittaiseksi, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan.

Manchester City

@ManCity
FULL TIME | That'll do nicely! 👌

🔵 1-0 ⚔️ #ManCity | mancity.com

Manchester City aloitti ottelun odotetusti vahvemmin ja siirtyi jo yhdeksän minuutin kohdalla johtoon.

Ferran Torres paini tiensä ohi löysästi pelanneen Sheffield-puolustuksen ja keskitti pallon Gabriel Jesusille. Brassihyökkääjä sai ottaa pelivälineen rauhassa haltuunsa ja upottaa sen lähietäisyydeltä sisään. 1-0.

Enempää täysosumia ei avausjaksolla nähty. Man City ei pallollisesta dominanssistaan huolimatta maalipaikoilla herkutellut, kun Raheem Sterlingin, Kevin De Bruynen ja João Cancelon tuoma vaarallisuus loisti poissaolollaan.

There were just four shots in the first half between Man City and Sheffield Utd, the fewest in a Premier League game involving a 'Big Six' side this season.

Toisella puoliajalla Jesus ja Torres olivat juonia Cityn toisenkin maalin yhdessä. Espanjalaislaituri keskitti pallon boksiin, mutta Jesus ei aivan ylettänyt palloon ennen maalivahti Aaron Ramsdalea.

Ottelun lisäajalla Ramsdale venyi vielä yhteen – ottelun hienoimpaan torjuntaan. Phil Foden vapautti Jesusin puolittaiseen läpiajoon, mutta englantilaisvahti ohjasi pallon upealla heittäytymisellä kulmapotkuksi.

Manchester City ei ollut lauantaina parhaimmillaan, mutta se onnistui välttymään samanlaiselta pettymykseltä kuin paikallisvastustaja Manchester United aiemmin tällä viikolla.

Samaan aikaan pelatuissa otteluissa putoajakandidaatit West Brom ja Fulham jäivät 2-2-tasapeliin The Hawthornsilla. Crystal Palace voitti puolestaan Wolverhamptonin 1-0.