Epätasaisesti kauden aloittanut Manchester City on vähitellen saanut pelinsä kuntoon ja yltänyt komeaan kuuden ottelun voittoputkeen.

Luotsi Pep Guardiola paljastaa yllättävän asian huippuvireen taustalta. Hän on nimittäin pyytänyt pelaajiaan ”kävelemään”.

– Ainoa ero on se, että juoksemme vähemmän. Juoksimme liian paljon. Kun pelaat jalkapalloa, sinun on käveltävä – tai juostava paljon vähemmän, Guardiola kommentoi ESPN:n mukaan.

[readmore from=Manchester-City]

– Ilman palloa sinun on juostava. Pallon kanssa on kuitenkin pysyttävä enemmän paikoillaan ja annettava pallon juosta itsensä sijaan. Ja me paransimme näissä pelissä, näissä asioissa.

City on kärsinyt maalinteko-ongelmista, jos lukuja verrataan aiempiin kausiin. Nyt joukkue on iskenyt 15 maalia kuudessa viime ottelussa, jos kaikki kilpailut huomioidaan.

– Me kadotimme sitä hieman tällä kaudella. Se on minun vikani, viesti ei ollut selkeä. Olemme hieman palanneet perusasioiden ääreen. Syy on se, että pelaajat tarvitsevat aikaa päästäkseen parhaaseen kuntoon, kun pre-seasonia ei ollut.

City on tässä vaiheessa seitsemän pistettä kärkiryhmä Manchester Unitedia perässä, mutta se on pelannut kaksi ottelua vähemmän.