Tästä erikoisesta syystä Man City on voittoputkessa – ”Juoksemme vähemmän”

© Kuva: Getty Images

Epätasaisesti kauden aloittanut Manchester City on vähitellen saanut pelinsä kuntoon ja yltänyt komeaan kuuden ottelun voittoputkeen.

Luotsi Pep Guardiola paljastaa yllättävän asian huippuvireen taustalta. Hän on nimittäin pyytänyt pelaajiaan ”kävelemään”.

– Ainoa ero on se, että juoksemme vähemmän. Juoksimme liian paljon. Kun pelaat jalkapalloa, sinun on käveltävä – tai juostava paljon vähemmän, Guardiola kommentoi ESPN:n mukaan.

– Ilman palloa sinun on juostava. Pallon kanssa on kuitenkin pysyttävä enemmän paikoillaan ja annettava pallon juosta itsensä sijaan. Ja me paransimme näissä pelissä, näissä asioissa.

City on kärsinyt maalinteko-ongelmista, jos lukuja verrataan aiempiin kausiin. Nyt joukkue on iskenyt 15 maalia kuudessa viime ottelussa, jos kaikki kilpailut huomioidaan.

– Me kadotimme sitä hieman tällä kaudella. Se on minun vikani, viesti ei ollut selkeä. Olemme hieman palanneet perusasioiden ääreen. Syy on se, että pelaajat tarvitsevat aikaa päästäkseen parhaaseen kuntoon, kun pre-seasonia ei ollut.

City on tässä vaiheessa seitsemän pistettä kärkiryhmä Manchester Unitedia perässä, mutta se on pelannut kaksi ottelua vähemmän.


PÄIVÄN VIHJE: SOUTHAMPTON – ARSENAL

Arsenalin ykköstykistö on kehässä – painuuko viikonlopun cup-nyhjäys unholaan?