Manchester United nousi kahden maalin takaa-ajoasemasta huikeaan 3-2-voittoon Southamptonin vieraana sunnuntai-iltana.

Ottelun hahmoksi nousi Unitedin syyshankinta Edinson Cavani, jonka toisen puoliajan ilmiömäinen esitys auttoi Ole Gunnar Solskjærin miehistön upeaan comeback-voittoon.

@Chevrolet

Maltillisen viisiminuuttisen jälkeen Manchester United oli ottaa kamppailussa johdon, kun Jannik Vestergaardin virhearvio vapautti Mason Greenwoodin läpiajoon. Englantilaisnuorukainen ohitti jo Southampton-maalivahti Alex McCarthyn, mutta laukaus pienestä kulmasta jäi sivuverkkoon.

Vartin pelin kohdalla Bruno Fernandes täräytti sen sijaan tolppaan. Portugalilaistaiturin kaukolaukaus otti pienen kimmokkeen Vestergaardin selästä ja tilannetta seurasi muutama Unitedin kulmapotku. Southampton pelasi pallon kuitenkin kummallakin kertaa turvaan ja selvisi takaiskulta.

Kun peliä oli takana 22 minuuttia, otti Southampton heti pelin ensimmäisestä maalipaikastaan täyden hyödyn irti. Erikoistilannespesialisti James Ward-Prowse lähetti vaarallisen keskityksen kotijoukkueen kulmapotkusta, ja Unitedin vartioinnista karannut Jan Bednarek puski sen nätisti etutolpalta sisään. 1-0.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Southampton oli lähellä siirtyä jo 2-0-johtoon. Kyle Walker-Petersin laukaus rangaistusalueen reunalta kimposi Alex Tellesin jaloista kuitenkin tolppaan.

Puolen tunnin kohdalla Manchester Unitedille avautui kultainen sauma tasoitukseen – jälleen kerran Southamptonin virheestä.

McCarthy syötti pallon suoraan palloa prässänneelle Greenwoodille, joka kuitenkin laukoi sen päin Southamptonin veräjänvartijaa. Irtopallo putosi vielä Fernandesille, jolla olisi ollut entistä parempi sauma tökätä peliväline sisään. McCarthy nousi kuitenkin nopeasti pystyyn ja torjui portugalilaisen heikon laukauksen upeasti tiehensä.

Hetkeä myöhemmin Unitedin ongelmat kasvoivat entisestään, kun Southampton eteni kamppailussa kahden maalin johtoon. Fredin rikottua Moussa Djenepoa rangaistusalueen reunalla, avautui Ward-Prowselle tilaisuus maalata vapaapotkusta. Tätä tilaisuutta 26-vuotias ei hukannut, vaan latasi pallon upealla laukauksella sisään. 2-0.

David De Gea loukkasi maalin yhteydessä polveaan. Espanjalaisvahti kykeni pelaamaan puoliajan loppuun saakka ja teki yhden tärkeän torjunnan ennen taukovihellystä, mutta toisella jaksolla Dean Henderson hyppäsi jo kehiin.

David De Gea kaipasi hoitoa törmättyään tolppaan torjuntayrityksen yhteydessä. Kuva: Getty Images

Toisella puoliajalla Manchester United osoitti piristymisen merkkejä ja laittoi Southamptonin ahtaalle nopeiden hyökkäysten avulla.

Marcus Rashford pääsi ensin vasemmalta laidalta läpiajoon, mutta hänen laukauksensa suuntautui päin McCarthya. Hetkeä myöhemmin vaihdosta sisään tullut Cavani latasi yli riman.

Kun peliä oli tasan tunnin verran takana, United kavensi pelin erinomaisen hyökkäyksen päätteeksi. Keskikentän pallonriistosta käynnistyneen vastaiskun jälkeen United sai pallon Cavanille oikealla laidalla. Uruguaylaiskärjen keskitys tavoitti Fernandesin, joka ohjasi pelivälineen sisään. 1-2.

United otti kamppailun nyt totaalisesti haltuunsa ja jahtasi ahneesti kavennusmaalia. 75 minuutin kohdalla Solskjærin miehistö onnistuikin tavoitteessaan. Fernandesin kaukolaukaus kulmapotkun jälkitilanteesta pomppi Cavanin eteen ja nopeasti tilanteeseen reagoinut PSG:stä hankittu kärkimies puski pallon sisään. 2-2.

Edinson Cavani oli Unitedin jokaisessa maalissa mukana. Kuva: Getty Images

Kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä, Che Adams oli lähellä viedä Southamptonin 3-2-johtoon. Englantilaiskärjen kääntölaukaus boksin sisältä meni kuitenkin hieman ohi maalin ja vierasjoukkue jatkoi kamppailun hallitsemista.

Lisäajalla Cavani onnistui toistamiseen ja varmisti Manchester Unitedin dramaattisen voiton upealla puskulla. Rashfordin keskitys Fernandesin nopeasti annetun vapaapotkun jälkeen tavoitti 33-vuotiaan maalitykin, joka syöksyi palloon ja ratkaisi pelin pelin ottelun 93. minuutilla. Southampton nukahti tilanteessa pahemman kerran ja United rokotti. 3-2.

Manchester United nousi voiton myötä Valioliigan seitsemännelle sijalle 16 pisteeseen. Southampton, jolla oli tilaisuus nousta sarjataulukossa jopa kolmanneksi, jatkaa viidentenä 17 pisteessä.