Manchester United voitti sarjajumbo Sheffield Unitedin 3-2-lukemin torstai-iltana dramaattisten vaiheiden jälkeen.

Voitolla Manchester United kiipesi Valioliigan sarjataulukossa kuudenneksi, ylittäen sekä Manchester Cityn, West Hamin että Chelsean yhdellä loikalla.

@Chevrolet

Ottelu alkoi Manchester Unitedin kannalta suorastaan painajaismaisella tavalla. Harry Maguire syötti pallon maalivahti Dean Hendersonille, joka ei kuitenkaan hankkiutunut siitä tarpeeksi nopeasti eroon.

Entisen Sheffield United -torjujan kimppuun juossut Oliver Burke riisti pelivälineen Hendersonilta, jonka jälkeen se pomppi suoraan David McGoldrickille. Sheffield Unitedin kärkimies ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä, vaan viimeisteli irtopallon tyhjiin viiden minuutin kohdalla. 1-0.

Manchester Unitedille tilanne oli kuitenkin tuttu. Viidessä edellisessäkin Valioliigan vieraspelissä takaa-ajoasemasta voittoon noussut joukkue otti pelin nopeasti haltuunsa ja lähti hakemaan tasoitusta. 26 minuutin pelin jälkeen verkko kentän toisessa päässä viimein heilui.

Victor Lindelöf pelasi upean pystysyötön linjan ylitse, johon Marcus Rashford juoksi nopeasti kiinni. Englantilaishyökkääjä otti pallon silkkisellä kosketuksella mukaansa, ja laukoi sen voimalla maaliverkon perukoille rangaistusalueen reunalta. 1-1.

Vain kuusi minuuttia myöhemmin Manchester United osui toistamiseen, kun Paul Pogban nokkela pystypallo putosi suoraan Anthony Martialin juoksuradalle rangaistusalueen sisällä.

Ranskalaishyökkääjä ehti siihen juuri ennen Aaron Ramsdalea, ja pallon pompatessa hieman onnekkaasti maalivahdin yli, tarvitsi Martialin vain siirtää peliväline tyhjiin. Osuma oli Martialin ensimmäinen tämän kauden Valioliigassa. 2-1.

Anthony Martial has scored his first Premier League goal of the season with his 11th attempt in the competition this term.

His 683-minute goal drought is finally over.

Ottelun avausjakso päättyi Manchester Unitedin komennossa, eikä Ole Gunnar Solkjærin miehistö siirtänyt jalkaansa pois kaasulta toisellakaan puoliajalla. Vain kuusi minuuttia puoltenvaihdon jälkeen, maalasi United jo kolmatta kertaa todella kauniin syöttökuvion päätteeksi.

Hyökkäys käynnistyi syvältä Manchester Unitedin kenttäpuoliskolta, kun Pogba peippasi kaksi Sheffield Unitedin pelaajaa sivuun kotijoukkueen epäonnistuneen sivurajaheiton jälkeen.

Vahvalla pelipäällä ollut ranskalaistaituri siirsi pallon sen jälkeen Bruno Fernandesille, joka jatkoi syötön kantapäällään näppärästi Mason Greenwoodille. Englantilaisnuorukaista rikottiin keskiympyrässä, mutta Rashford jatkoi vieraiden nopeaa vastahyökkäystä syöttämällä irtopallon heti takaisin Fernandesille.

Portugalilainen syötti pallon seuraavaksi Martialille, jonka tiputuksesta Rashford pääsi laukomaan. Veto suuntautui päin Ramsdalea, mutta entinen Bournemouth-vahti ei onnistunut pitämään yritystä ulkona. Kyseessä oli Rashfordin viides maali tämän kauden Valioliigassa. 3-1.

Marcus Rashford has scored 2+ goals in a Premier League away game for the first time in his career.

What a year, on an off the pitch.

Manchester United piti kotijoukkueen hyvin poissa maalipaikoilta, mutta jätti myös omat tonttinsa hyödyntämättä kolmannen osumansa jälkeen. Sekä Martialilla että vaihdosta sisään tulleella Juan Matalla olisi ollut sauma viedä manchesterilaiset pelissä jo 4-1-johtoon.

Kun ottelua oli jäljellä nelisen minuuttia, nousi Sheffield United vielä kulmapotkusta maalin päähän. Lindelöf puski pallon hänen edessään hypänneen McGoldrickin takaraivoon, josta se kimposi vieraiden verkkoon. 3-2.

Ahneesti ottelun kolmatta jahdannut Sheffield United ei kuitenkaan noussut enää tasoihin. Lys Mousset pääsi täräyttämään kertaalleen Rhian Brewsterin syötöstä, mutta Henderson paikkasi avausminuuttien virheensä erinomaisella torjunnalla. Manchester United voitti ottelun niukasti 3-2-lukemin.