Old Traffordin protesti: Kuusi poliisia loukkaantui, yksi henkilö pidätetty – ”Käytös oli kerrassaan hirvittävää”

© Kuva: Getty Images

Suur-Manchesterin poliisi on tiedotteessaan tuominnut vihamieliset mielenosoittajat, jotka osallistuivat sunnuntaina protestiin Manchester Unitedin omistajia, Glazerien perhettä, vastaan.

Viime sunnuntaina Unitedin kannattajia kokoontui osoittamaan mieltä Glazereita vastaan Old Traffordille ja Lowry-hotellille, jossa joukkue valmistautui lähtemään otteluun.

Unitedin oli määrä pelata Liverpoolia vastaan Valioliigassa, mutta mielenosoitusten myötä peliä jouduttiin ensin viivyttämään ja lopulta se siirrettiin kokonaan myöhempään ajankohtaan, joka ei ole vielä selvillä. Osa mielenosoittajista onnistui tunkeutumaan myös sisään stadionille, joka on vielä suljettu yleisöltä koronapandemian takia.

Poliisin mukaan kuusi viranomaista loukkaantui mielenosoitusten yhteydessä. Poliiseja kohti heitettiin soihtuja, pulloja ja puomeja.

– Tähän mennessä kuudella poliisilla on todettu vammoja. Yhdeltä murtui silmäkuoppa ja toinen sai haavan kasvoihinsa, kun pulloja ja tölkkejä heitettiin väkijoukosta. Yhtä poliisia raahattiin ja potkittiin, kertoi poliisi tiedotteessaan.

– Tilanteen vihamielisyyden yltyessä paikalle oli lähetettävä lisää poliiseja, ja naapurivoimista oli kutsuttava lisää väkeä avustamaan Suur-Manchesterin viranomaisia.

– 28-vuotias mies on pidätetty tämän tutkinnan seurauksena, ja kaikkia mahdollisia todisteita tutkitaan kiireellisesti, jotta protestin organisoijat ja viranomaisten pahoinpitelijät saadaan selville.

Apulaispoliisipäällikkö Nick Bailey sanoi, että pieni osa joukosta pilasi tapahtuman kaikilta.

– Tässä mielenosoituksessa osoitettu käytös oli kerrassaan hirvittävää, sanoi Bailey Goalin mukaan.

– Viranomaiset yrittivät vain tehdä työnsä ja johtaa rauhanomaista protestia, mutta muutama paikalla olleista henkilöistä muuttui vihamieliseksi ja aggressiiviseksi poliiseja kohtaan ja tunkeutui väkisin jalkapallokentälle tehden hyvin selväksi, että tämä ei ollut rauhanomainen protesti. He pilasivat koko homman valtaosalle mielenosoittajista, jotka eivät tarkoittaneet tämän protestin yltyvän väkivaltaiseksi.

– Poliisimme yrittivät keskustella mielenosoittajien kanssa, mutta he saivat osakseen väkivaltaa ja aggressiota, mikä johti voimakeinojen käyttöön. Voimakeinojen käyttäminen on aina viimeinen vaihtoehto, mutta näissä olosuhteissa se todettiin tarpeelliseksi, jotta turvallisuus saatiin ylläpidettyä vihamielisen tilanteen yltyessä.


PÄIVÄN VIHJE: MANCHESTER UNITED – LEICESTER

Leicesterin loppukauden ohjelma on hurja! Onko Kelechi Iheanachosta Manchester Unitedin kaatajaksi?