Marcelo Bielsa on jättänyt tehtävänsä Leedsin päävalmentajana.

Argentiinalaisluotsin viimeiseksi otteluksi jäi lauantain 0-4-tappio Tottenhamia vastaan. Kirjoitushetkellä Leeds on Valioliigassa 16. sijalla, kahden pisteen päässä putoamisviivasta, ja se on päästänyt enemmän maaleja (60) kuin yksikään toinen joukkue.

Bielsa, 66, aloitti Leedsin päävalmentajana kesällä 2018 ja nosti seuran viime kaudeksi Valioliigaan 16 vuoden tauon jälkeen. Paluukaudellaan Leeds sijoittui Valioliigassa sensaatiomaisesti yhdeksänneksi.

Athleticin mukaan Leedsin ykkösehdokas Bielsan korvaajaksi on yhdysvaltalainen Jesse Marsch, joka valmensi viimeksi saksalaista RB Leipzigia lyhyesti viime vuonna.

– Tämä on ollut raskain päätös, jonka olen joutunut tekemään aikanani Leeds Unitedissa, ottaen huomioon sen kaiken menestyksen, jonka Marcelo toi seuraan, Leedsin puheenjohtaja Andrea Radrizzani kommentoi seuran tiedotteessa.

– Koimme Marcelon kanssa kolme hienoa kautta ja hyvät ajat palasivat Elland Roadille. Hän muutti kulttuuriamme ja toi mukanaan voittamisen mentaliteetin.

– Meidän täytyi kuitenkin nyt toimia seuran parhaaksi. Tunnemme että muutosta tarvitaan nyt, että säilyttäisimme paikkamme Valioliigassa. Viime aikojen tulokset ja esitykset eivät ole vastanneet odotuksiamme.Biels