Manchesterin yliopisto nimeää Marcus Rashfordin kunniatohtoriksi: ”Olemme menossa oikeaan suuntaan”

© Kuva: Getty Images

Manchester United -hyökkääjä Marcus Rashford nimetään kunniatohtoriksi Manchesterin yliopiston toimesta tunnustuksena hänen hyväntekeväisyystyöstään kuluneen vuoden aikana.

Englannin maajoukkuepelaaja onnistui keräämään yli 20 miljoonaa puntaa hyväntekeväisyysjärjestö FareSharen kanssa vähäosaisten lasten ruokkimiseksi koronaviruspandemian aikana.

Rashford kannusti hallituksen myös dramaattiseen U-käännökseen sen suunnitelmissa jättää koululaisille ja lapsille tarkoitetut ruokakupongit välittämättä kesän ajaksi.

22-vuotiaasta Rashfordista tulee historian nuorin kunniatohtoriksi nimetty henkilö, seuraten Manchester United -legendojen Sir Alex Fergusonin ja Sir Bobby Charltonin jalanjälkiä.

– Tämä on ylpeä päivä minulle ja minun perheelleni. Kun katson niitä suuria nimiä, jotka ovat saaneet tämän tohtorinarvon aiemmin, olen otettu, Rashford kommentoi.

– Taistelu tämän valtion köyhyyden selättämiseksi on yhä kesken, mutta tällainen tunnustus omalta kaupungilta tarkoittaa, että me olemme menossa oikeaan suuntaan, ja se merkkaa paljon. Kiitos Manchesterin yliopistolle.