Liverpool voitti keskiviikkona Evertonin kotonaan 5-2 Valioliigassa.

⚠️ TEAM NEWS! ⚠️

🚫 Unchanged XI
🔙 Walcott on the bench

COME ON YOU BLUES! 🔵 #LIVEVE

Kotijoukkue siirtyi johtoon jo kuudennella minuutilla nopeasta vastahyökkäyksestä. Adam Lallana lähti Liverpoolin oman rangaistusalueen tuntumasta liikkeelle ja syötti pallon Sadio Manélle. Senegalilaiskiituri sinkosi spurttiin, jonka päätteeksi hän ujutti mestarillisen syötön linjan taakse Divock Origille, joka kiersi Evertonin maalivahdin Jordan Pickfordin ja pisti pelivälineen tyhjään verkkoon. 1-0.

Kymmenen minuuttia myöhmemin vieraiden verkko soi jälleen. Trent Alexander-Arnold latasi loistavan puolenvaihdon Manélle, joka leikkasi sisään ja antoi jälleen mainion syötön puolustuksen selustaan. Tällä kertaa tarjoilusta pääsi nauttimaan Xherdan Shaqiri, joka ei saanut parasta mahdollista osumaa palloon, mutta onnistui silti siirtämään sen maaliin. 2-0.

Everton oli selkeä altavastaaja, mutta sai kavennuksen nopeasti aikaiseksi. James Milner pääsi väliin Alex Iwobin keskitykseen kulmapotkun jälkimainingeissa, mutta pallo pomppi Michael Keanelle, joka chippasi kuulan Liverpool-vahti Adriánin yli verkkoon. 2-1.

Vierailla oli tovin hyvä vaihe päällä, mutta Liverpool iski jälleen puolen tunnin kohdalla. Toppari Dejan Lovrenin pitkä syöttö puhkaisi koko Evertonin puolustuksen ja tuli Origille, joka otti pelivälineen taidokkaasti mukaansa ennen kuin viimeisteli sisäsyrjällään. 3-1.

5 - Divock Origi has scored five Premier League goals against Everton; only Robbie Fowler (6) and Steven Gerrard (9) have scored more PL goals for Liverpool in the Merseyside derby. Hero.

Evertonin manageri Marco Silva reagoi tilanteeseen ja käytti ensimmäisen vaihtonsa jo 36. minuutilla. Djibril Sidibé teki tilaa Bernardille.

Silvan muutos ei tuonut toivottua tulosta, vaan Liverpool iski avausjaksolla vielä kerran. Kotijoukkue teki jälleen tuhojaan vastahyökkäyksestä, kun Mané ja Alexander-Arnold lähtivät Evertonin erikoistilanteen jälkeen vauhdilla kohti toista päätyä. Lopulta Alexander-Arnold tarjoili pallon vierelleen Manélle, joka täräytti sen suoraan syötöstä alakulmaan. 4-1.

18 - Since the start of last season, Trent Alexander-Arnold has provided more Premier League assists than any other player (18), with 15 of those coming in 2019. Baller.

Everton sai kuitenkin kurottua eroa kiinni vielä ensimmäisen puoliajan lisäajalla. Liverpoolin puolustus ei päässyt väliin Bernardin keskitykseen, joka löysi tiensä Richarlisonille. Brassihyökkääjä heittäytyi syöksypuskuun ja toimitti pallon takanurkkaan. 4-2.

6 - All six shots on target in the first half of Liverpool's game with Everton were scored. Glorious.

Toisen puoliajan alussa nähtiin useampikin vaarallinen kulmapotku, mutta ottelun tempo laski pelin edetessä, kun Liverpool otti pallonhallinnan selkeämmin itselleen.

Manélle tarjoutui 81. minuutilla sauma viimeistellä hattutemppunsa noin kymmenestä metristä, mutta senegalilaisen sijoitus karkasi hieman takatolpasta ohi.

Hetkeä myöhemmin Mané sai lähes vastaavan tilaisuuden ja kiersi jo Pickfordinkin, mutta puolustus ennätti vielä väliin. Heti seuraavassa tilanteessa Moise Kean pääsi toisessa päädyssä nokikkain Adriánin kanssa, mutta italialaishyökkääjän ensimmäinen maali Evertonissa antoi vielä odottaa itseään.

Otteluun saatiin loppuhetkillä vielä yksi maalintekijä. Roberto Firmino teki esityön ja taiteili pallon Georginio Wijnaldumille, joka pyssytti pomppivan kudin takakulmaan. 5-2.

Liverpool jatkaa sarjakärjessä kahdeksan pisteen erolla. Everton valahti keskiviikon tulosten myötä putoamisviivan alapuolelle, 18. sijalle.