Roy Keane puolusteli kritisoidun Mesut Özilin kohupäätöstä: ”En minäkään olisi suostunut palkkaleikkaukseen”

© Kuva: Getty Images

Manchester United -legenda Roy Keane on puolustellut Arsenalin Mesut Öziliä, joka ei ole tiettävästi suostunut leikkaamaan palkkaansa muun joukkueen tavoin koronaviruskriisin keskellä.

Keanen mielestä Valioliigan rikkaimpien seurojen ei pitäisi keskittyä leikkaamaan suurimpien palkansaajiensa ansioita, sillä vastuu taloudellisen tilanteen tasapainottamisesta kuuluu ensisijaisesti seuran korkeimmassa asemassa oleville.

Arsenal tiedotti maanantaina, että seura on päässyt pelaajiensa ja valmentajiensa kanssa sopuun palkkojen leikkaamisesta. Lontoolaisseuran päätöksen myötä seuraavan 12 kuukauden ajan palkoista leikataan pois 12,5 pronsenttia, mikäli Tykkimiehet eivät yllä ensi kaudeksi europeleihin.

Myöhemmin mediassa ilmeni kovia väitteitä siitä, että kolme joukkueen pelaajaa olisi kuitenkin kieltäytynyt sopimuksen allekirjoittamisesta. Lehtien mukaan yksi heistä oli Arsenalin ehdoton palkkakuningas Özil, joka tienaa tiettävästi 350 000 puntaa viikossa.

Saksan entinen maajoukkuepelaaja on saanut kuulla jyrkkää kritiikkiä useilta asiantuntijoilta, entisiltä pelaajilta ja kannattajilta. Kritiikistä hämmentynyt Keane on kuitenkin yhtynyt Özilin tekemään päätökseen.

– En ole varma miten olisin itse selvinnyt tästä tilanteesta. Minulla on paljon sympatiaa näitä pelaajia kohtaan, koska useita pelaajia kritisoidaan tällä hetkellä, Keane kertoi Sky Sportsille.

– Kun katson tilannetta nyt uusiksi, ottaen huomioon myös sen tavan millä lähdin Unitedista – ja puhun siis pelaajista jotka ovat suurissa, suurissa seuroissa, joilla on paljon varakkaita omistajia ja jotka ovat paineen alla palkkaleikkausten takia – en minäkään olisi suostunut palkkaleikkaukseen jos olisin pelaaja jossain tällaisessa isossa seurassa.

– Se ei kuulu kenellekään muulle, mitä päätät tehdä palkkojesi kanssa. Saat palkkasi ja jos sinä haluat olla avokätinen, niin anna mennä, tee se. Esillä on paljon spekulointia, mutta minusta ihmisten ei pitäisi uskoa kaikkea mitä pelaajista kirjoitetaan, esimerkiksi siitä ottavatko he 10 vai 15 prosentin palkkaleikkauksen.

Keanen mielestä yskittäisiä pelaajia ei pitäisi kritisoida siitä, että he haluavat pitää täydestä palkastaan kiinni, kun seuran johtoportaassa työskentelee niin rikkaita ihmisiä ja omistajia.

– Pelaajien ei pitäisi tuntea olevansa paineen alla, varsinkaan suurissa seuroissa. Tiedän että kaikki ovat erilaisia, erilaisessa tilanteessa, mutta sinun sopimuksesi seuran kanssa on henkilökohtainen asia ja se, että kaikkien pelaajien pitäisi tehdä tämä, on järjetöntä. Kyse on yksilöistä, joten jos he haluavat pitää täydestä palkastaan kiinni, kun heillä (seuralla) on miljardööri taustalla, niin antakaa heidän, Keane kehotti.

– Olen yllättynyt siitä, miten suuri määrä ihmisiä on päättänyt hypätä kelkkaan ja kritisoida pelaajia, vaikka se on asia mikä ei kuulu kenellekään muulle. Puhun seuroista joilla on varakkaat omistajat. Minulla on sympatiaa alempia sarjoja kohtaan, koska siellä tehdään uhrauksia, mutta pelaajat huipulla, missä seuroilla on kaikki raha käytössä, pitäkää kiinni aseistanne.

– Suurimmissa seuroissa raha on pelaajien saatavilla, joten yksittäisten pelaajien kritisoiminen on epäreilua, sinulla on erilaisia persoonia pukuhuoneessa. Jotkut pelaajat jotka saavat täyden palkkansa voivat olla maailman anteliaimpia ihmisiä, joten antakaa heidän tehdä mitä he haluavat, lahjoittaa rahaa NHS:lle tai mihin tahansa hyväntekeväisyyteen, mutta minä itse taistelisin pelaajien kulmauksessa.