Arsenal otti keskiviikkona ensimmäisen voittonsa uuden päävalmentajansa Mikel Artetan alaisuudessa, kun se kaatoi Manchester Unitedin kotonaan 2-0 Valioliigassa (lue otteluraportti).

Nicolas Pépén ja Sokrátis Papastathópoulosin avausjakson osumat takasivat Tykkimiehille kauden kuudennen sarjavoiton ja lontoolaiset nousivat tuloksen myötä taulukossa kymmenennelle sijalle.

Kolmatta otteluaan Arsenalin peräsimessä viettänyt Arteta oli pelin jälkeen todella tyytyväinen BT Sportin haastattelussa.

– Tämä tuntuu mahtavalta, uskomattomalta. Olen todella iloinen ja ylpeä pelaajien puolesta ja heidän esityksestään.

– Ensimmäisellä puoliajalla olimme paljon parempia kuin toisella. Kaikki suunnittelemamme asiat toimivat todella hyvin. Meillä oli tarpeeksi paikkoja pelin ratkaisemiseksi jo paljon aikaisemmassa vaiheessa. Fyysisesti pelin taso laski toisella puolikkaalla, mutta sitoutuneisuutemme ja tahtotilamme oli loistava.

Sokrátis Papastathópoulos (kesk.) teki keskiviikkona kauden toisen maalinsa. Kuva: Getty Images

Arteta kiitti myös Emiratesin väkeä kannustuksesta.

– Huomasin alusta asti erilaisen tunnelman. Erittäin iso kiitos kannattajille, koska me todella tarvitsemme heitä. Pelaajat pelaavat niin paljon paremmin, kun he ovat takanamme. Toivottavasti annoimme heille tänään jotain, josta he voivat olla ylpeitä.

– Yritän auttaa pelaajia mahdollisimman paljon ja antaa heille oikean rakenteen, jotta he viihtyvät kentällä. Mutta heidän on saatava tulos aikaiseksi, ja olen todella iloinen, että he tekevät niin tällä hetkellä. Suorituksemme kehittyvät, joten kaipasin kipeästi voittoa ja me saimme sen.

– Meidän on pakko antaa kaikkemme. Pakko. Siitä ei jousteta tällaisessa seurassa. Tällä hetkellä haasteenamme on pitää yllä tuo intensiteetti, sillä siihen he (pelaajat) eivät ole tottuneet. Pystymme pian pitämään sitä yllä pidempiäkin aikoja, jatkoi Arteta BBC:n haastattelussa.

Arsenalin toppareina pelanneet David Luiz ja maalintekijä Sokrátis myönsivät BT Sportille, että kehitettävää riittää yhä, mutta keskiviikon esityksessä ja tuloksessa oli paljon positiivisia asioita. Kummankin kommenteista paistoi, että Artetan nimitys on parantanut ilmapiiriä joukkueessa.

David Luiz on pelannut täydet minuutit jokaisessa aloittamassaan sarjapelissä. Kuva: Getty Images

– Mikel Arteta on mahtava valmentaja, hän oli mahtava pelaaja. Uskon, että hän voi kehittää jokaista pelaajaa. Tulokset voivat olla erilaisia, kun on elämässä onnellinen. Se on täysin erilaista, kun hommia tehdään ilon ja omaan tekemiseen uskomisen kautta. Kautemme alkoi todella huonosti, mutta asiat voivat muuttua, sanoi Luiz.

– Minusta meillä on vielä paljon varaa parantaa. Emme pelanneet toisella puoliajalla niin hyvin kuin ensimmäisellä, mutta minusta olemme parantaneet otteitamme peli peliltä. Tämä on taas hauskaa, sanaili Sokrátis.