Arsenalin Arteta sanoo tervehtyneensä koronaviruksesta: ”Pyydän, pysykää kotona”

© Kuva: Getty Images

Arsenalin päävalmentaja Mikel Arteta sanoo toipuneensa koronaviruksesta täysin ja kehottaa nyt ihmisiä noudattamaan viranomaisten ohjeita, jotta tartunnoilta vältyttäisiin.

Arteta sai positiivisen testituloksen 12. maaliskuuta, mikä oli yksi iso syy sen taustalla, että Valioliigan pelit keskeytettiin. Tämän hetken tietojen mukaan sarja jatkuu aikaisintaan 30. huhtikuuta.

Espanjalaisluotsi huomasi oireet itsellään piakkoin sen jälkeen, kun Arsenal oli kohdannut Eurooppa-liigassa kreikkalaisen Olympiakosin, jonka omistajalla Evangelos Marinakisilla oli koronavirustarunta.

– Pitää paikkaansa, että minä rupesin oireilemaan sen jälkeen, kun saimme soiton, että olemme ehkä altistuneet virukselle Olympiakosin omistajan takia. Sillä hetkellä tunsin itsessäni jotain. Tunsin, että minulla on se, kertoo Arteta Arsenalin verkkosivuilla.

– Meillä oli peli seuraavana päivänä Manchester Cityä vastaan, joten päätin soittaa lääkärille heti ja pyysin häntä saapumaan kotiimme.

Arteta otti yhteyttä myös Arsenalin johtoportaaseen ja selitti, että on toimittava nopeasti.

– Minä sanoin, että ”Kuulkaa, meillä on muutama pelaaja, jotka ovat altistuneet. Se on valtava riski, ja minä olen ensimmäinen, jolla on oireita, hyvin selkeitä oireita. Joten jos minulla on se, kaikki seuran pelaajat ja ihmiset, jotka työskentelevät kanssani päivittäin, ovat altistuneet sille. Joten me emme voi tehdä tätä päätöstä. Meidän on puhuttava Valioliigalle ja Manchester Citylle ja meidän on tehtävä päätös varsin ripeästi”.

Artetan mukaan hänen oireisiinsa kuuluivat kuume, kuiva yskä ja rintakipu. Hän myöntää, että ”pelkäsi” tartuttaneensa muita. Espanjalaisluotsi toivoo, että ihmiset pysyvät kotonaan, jotta virus saadaan selätettyä.

– Pyydän kaikkia, me olemme hieman perässä muita maita, kuten esimerkiksi Espanjaa, jonka tilanteen minä tunnen. Kannustan kaikkia olemaan vastuullisia ja pysymään kotona mahdollisimman paljon nyt, kun meillä on mahdollisuus pienentää riskiä hieman.

– Me emme voi asemassamme tehdä muuta. Me emme pysty auttamaan ihmisiä muissa oloissa, joten pysytään kotona ja tehdään, mitä pyydetään.

– Meidän on yritettävä auttaa terveydenhuoltoa mahdollisimman paljon ja annettava tilaisuus vanhuksille, jotka tarvitsevat hoitoa enemmän kuin muut. Meidän on hidastettava tätä prosessia ja virusta, joten pyydän, pysykää kotona.