Everton ja Manchester United jäivät sunnuntaina 1-1-tasapeliin Old Traffordilla (lue otteluraportti). Ottelun loppuhetkillä nähty pelaajavaihto ihmetytti katsojia.

Evertonin tilapäisluotsi Duncan Ferguson vaihtoi italialaishyökkääjä Moise Keanin sisään pelin 70. minuutilla, kun sinipaidat johtivat peliä vielä 1-0-lukemin. Hän kuitenkin otti Keanin takaisin vaihtoon 18 minuuttia myöhemmin, vaihaten sisään toisen hyökkääjän, Oumar Niassen.

19-vuotias Kean hämmentyi, eikä näyttänyt olevan tyytyväinen Fergusonin ratkaisuun. Kärkimies ei edes katsonut skottivalmentajaa silmiin, kun hän poistui kentältä ja paineli suoraa tietä pukukopin suojiin.

Fergusonin mukaan hän ainoastaan vaihtoi Keanin pois kuluttaakseen aikaa pelin viimeisillä minuuteilla.

– Se ei ollut mitään henkilökohtaista. Se ei johtunut Moise Keanin esityksestä, Ferguson kertoi pelin jälkeen Sky Sportsille.

– Minun oli vain tehtävä vaihto tappaakseni hieman aikaa. Minulla oli niin paljon hyökkääjiä penkillä, että päädyin tekemään tämän vaihdon.

Kean siirtyi Juventuksesta Evertoniin viime kesänä vajaalla 30 miljoonalla eurolla. Hän on pelannut tällä kaudella 13 ottelua, mutta ei vielä ole onnistunut avaamaan maalitiliään uuden joukkueensa riveissä.