Newcastle oli sunnuntaina surkea. Leicester murjoi 5-0-lukemat King Power Stadiumilla, eikä lopputulos todellakaan tyydyttänyt Newcastlen kapteeni Jamaal Lascellesia tai manageri Steve Brucea.

Newcastle menetti jo ensimmäisellä puoliajalla Isaac Haydenin, joka lensi suoralla punaisella ulos taklattuaan rumasti Dennis Praetia. Ulosajosta huolimatta Newcastle oli täysi vastaantulija vahvaa Leicesteriä vastaan.

– Tämä oli pojilta aivan karmeaa ja emme voi syyttää kuin itseämme, Lascelles avasi sanaisen arkkunsa.

Sen jälkeen kapteeni antoi harvinaisen suoraa palautetta joukkueelleen. Toki syystäkin.

– Neljän maalin päästäminen, vaikka pelasimme kymmenellä, ei ole hyväksyttävää. En taida koskaan olla päästänyt viittä maalia täällä ollessani. Meidän olisi pitänyt tehdä siitä vaikeaa heille. Muut joukkueet ovat aina tehneet niin, joten tämä ei riitä meiltä.

– Tällaista ei ole koskaan tapahtunut. Pojat kyllä välittävät, ja miehen vajaalla pelaaminen on hankalaa, mutta meidän olisi pitänyt kääriä hihat ja tehdä selväksi, ettei enää tule enempää takaiskuja, mutta emme pystyneet siihen.

Luultavasti kapteenilla jäi myös sanottavaa pukukopin puolelle, sillä sen verran kovasti mies kritisoi joukkuettaan julkisesti.

– Tuo ei ollut lähelläkään riittävää suoritusta. Pitäisi olla edes vähän ylpeyttä, että voitat omat kaksinkamppailusi. Pienet asiat, mitkä on opetettu, emme tehneet niitä.

– En halua sanoa, että luovutimme, mutta meidän täytyy istua alas ja katsoa taaksemme. Tämä ei ollut lähelläkään hyväksyttävää. Managerimme (Steve Bruce) ei anna meidän laskea päätä pensaaseen liian pitkäksi aikaa, meidän täytyy osata käsitellä tämä ja jättää se taaksemme.

Myös Newcastlen manageri Steve Bruce oli kapteenin kanssa samoilla linjoilla. Brucelta kysyttiin, oliko esitys kamala.

– Se oli varmaan pahempaa, jos olen täysin rehellinen. Tämä ei ollut hyväksyttävää. Meillä on tullut tänne tuhansia kannattajia, ja meidän täytyy antaa heille enemmän.

– Punainen kortti muutti peliä, mutta meidän täytyy näyttää enemmän nälkää, halua ja henkeä. Punaisen kortin jälkeen meidän olisi pitänyt näyttää mihin meistä on, kun asiat eivät mene toivomallasi tavalla. Mutta tämä oli kauhunäytelmä, Bruce tylytti.