Boris Johnson toivoo Valioliigalta selitystä Newcastlen kaatuneesta omistajavaihdoksesta

© Kuva: Getty Images

Ison-Britannian pääministeri Boris Johnson toivoo Valioiigalta selitystä Newcastlen kaatuneen omistajavaihdoksen taustoista.

Saudi-Arabian investointisäätiö PIF kumppaneineen vetäytyi viime viikolla 300 miljoonan punnan tarjouksestaan ja kertoi syykseen ”odottamattoman pitkäksi venyneen prosessin”. Valioliiga ei ole kommentoinut asiaa mitenkään.

Yli 6000 Newcastlen kannattajayhdistyksen jäsentä kirjoitti aiheesta paikallisille kansanedustajilleen, jotka ovat niin ikään kannustaneet Valioliigaa valaisemaan asiaa.

Englannin jalkapalloliiton, Valioliigan ja English Football Leaguen perustama itsenäinen asiamiesjärjestö kertoo neuvoneensa Valioliigaa julkaisemaan tiedotteen aiheesta.

Sky Sportsin mukaan lauantaiaamuun mennessä lähes 100 000 ihmistä oli allekirjoittanut adressin, joka pyytää pääministeriä ja brittihallitusta tutkimaan Valioliigan omistajavaihdoskäytäntöjä.

Pääministeri Johnson kirjoitti kirjeessään Newcastlen kannattajayhdistykselle, että he ansaitsevat selityksen sille, miksi päätöksenteossa kesti niin kauan.

– Arvostan sitä, että monet Newcastlen kannattajat toivoivat tämän ostotarjouksen toteutuvan, ja ymmärrän heidän pettymyksensä.

– Olen nähnyt itsenäisen jalkapalloasiamiesryhmän lähettämän sähköpostin Newcastlen kannattajille, ja olen heidän kanssa samaa mieltä siitä, että Valioliigan pitäisi antaa lausunto tästä tapauksesta.