Telegraph: Valioliigaseuran johtotopparista tulossa yksi Newcastlen miljardööriomistuksen ensimmäisistä värväyksistä – myös Man Unitedin keskikenttäpelaaja tähtäimessä

© Kuva: Getty Images

Burnley-puolustaja James Tarkowskista on tulossa yksi Newcastlen uuden omistajaportaan ensimmäisistä hankinnoista. Asiasta uutisoi Telegraph.

Englantilaistopparin uskotaan olevan kiinnostunut siirrosta.

28-vuotiaan Tarkowskin sopimus Burnleyn kanssa on päättymässä tämän kauden jälkeen. Telegraphin mukaan topparilla on seuransa kanssa herrasmiessopimus päästää hänet pois tammikuussa, jos mahdollisuus siirtoon tulee.

Burnley on pyrkimässä maksimoimaan Tarkowskista saamansa siirtokorvauksen. Summan maksamisen ei pitäisi tuottaa 80 prosenttia Newcastlesta nyt omistavalle Saudi Arabian Public Investment Fundille hankaluuksia.

Tarkowski istuu myös värväysmalliin kokeneista valioliigapelaajista, jotka voidaan istuttaa suoraan edustusmiehistöön.

Newcastle on ollut kiinnostunut myös Manchester Unitedin keskikenttäpelaaja Jesse Lingardista. Seura ei kuitenkaan ole varma Englannin maajoukkuepelaajan motivaatiosta siirtyä Harakoihin.

Lingard hylkäsi viime tammikuussa lainasiirron Newcastlen valittuaan West Hamin. Siirtyminen ökyrikkaaseen saudiarabialaisomistukseen on kuitenkin tehnyt pohjoisenglantilaisseurasta aiempaa houkuttavamman vaihtoehdon.

Newcastle tavoittelee myös yhtä laitapuolustajaa, keskikentän keskustaa, laituria ja hyökkääjää. Seura pystyisi teoriassa käyttämään 190 miljoonaa puntaa tammikuun siirtoikkunassa ja olla siitä huolimatta Financial Fair Play -sääntöjen rajoissa.

Telegraphin lähteiden mukaan Newcastle aikoo kuitenkin keskittyä yltiöpäisen rahankäytön sijaan alkuun vain tarvittavien palasien löytämiseen.