Jürgen Klopp ylistää Norwichia ja ihmettelee, miksi joukkue tuskailee sarjajumbona: ”Se on yllätys”

© Kuva: Getty Images

Valioliigan sarjataulukon ääripään joukkueet Liverpool ja Norwich City iskevät lauantaina toistamiseen yhteen kuluvalla valioliigakaudella.

Viimeksi joukkueet kohtasivat sarjan avauskierroksella Anfieldilla. Tuolloin kotkalaiskärki Teemu Pukki viimeisteli vierasjoukkueen ainoan maalin Poolin 4-1-voitossa.

Mestaruuskantaan lähellä paluuta olevan sarjakärki Liverpoolin manageri Jürgen Klopp myönsi perjantaiaamuna pidetyssä ottelua edeltävässä lehdistötilaisuudessa olevansa yllättynyt siitä, että Norwich majailee sarjajumbona. Nousija on kerännyt 25 pelistä 18 pistettä, kun taas Liverpool on haalinut samasta ottelumäärästä mielettömät 73 pinnaa.

– Se on yllätys. Se mitä ihailen on se, että he pysyvät periaatteissaan ja peli meitä vastaan oli esimerkki koko Norwich Ciyn kaudesta. Todella hyvää jalkapalloa, super-valmentamista ja pystyit näkemään kaikki liikkeet, joiden eteen he tekevät töitä harjoituskentällä, Klopp ylisti.

– He ovat luottavaisia. Päästettyään neljä maalia avausjaksolla he eivät antaneet periksi. Siinä pelissä he tekivat maalin ja heillä oli enemmän paikkoja.

Kloppin mukaan Norwich on aiheuttanut haasteita 95 prosentille kohtaamistaan joukkueista.

Hän ei pidä Pukkia ja kumppaneita helppona suupalana.

– Ulkopuolelta katsottuna tämä seura todella pitää yhtä ja he tietävät paikkansa. Ja niin oudolta kun se kuulostaakin, he ovat todella hyvässä hetkessä.

– Tämä on elämämme tärkein peli. Ihmiset ajattelevat sen olevan helppoa. Se ei ole.

Saksalainen uskoo Norwichin säilymismahdollisuuksiin, vaikka helpolla joukkue ei sarjapaikkaa saavuta. Ero säilyn paikalle on tällä hetkellä seitsemän pistettä.

– Totta kai he haluavat yhä säilyä Valioliigassa, mikä on yhä mahdollista. Vaikeaa, mutta mahdollista, mutta voit päätellä sen talven aikana tehdyistä siirroista.

– Ne ovat siirtoja ensi kautta varten, jolloin he haluavat olla taas vahvoja riippumatta siitä missä liigassa he pelaavat. Kukaan ei kyseenalaista Daniel Farkea, koska hän tekee upeaa työtä. Johdonmukaisuus on ehkä ollut ongelma Norwichille, en ole varma, Klopp tuumi.

Klopp sanoi olleensa samassa asemassa Mainzissa. Joukkue pelasi hyvää jalkapalloa, mutta ei pystynyt pitämään sarjapaikkaa.

– Tarvitset suunnitelman huomiselle, ensi kuulle ja parille seuraavalle vuodelle. Minusta näyttää siltä, että heillä on se, ja olen täynnä kunnioitusta.

Kertoimet ottelulleLiverpool - West Ham24.02.2020