Real Madridin tähtihyökkääjä Karim Benzema on verrannut itseään Chelsean Olivier Giroud’hun, joka on pelannut Ranskan maajoukkueen ykköshyökkääjänä Benzeman jäätyä Les Bleusin ulkopuolelle jo useita vuosia sitten.

Benzema ei ole pukenut Ranskan maajoukkepaitaa yllensä sitten lokakuun 2015. Hän joutui nimittäin syytetyksi maanmiehensä Mathieu Valbuenan kiristämisestä.

Vaikka hänet lopulta todettiin syyttömäksi, Benzeman ja Ranskan jalkapalloliiton välit olivat jo ehtineet ajautua karille, eikä 32-vuotiasta kärkimiestä ole vieläkään otettu takaisin maajoukkueen riveihin.

Giroud on sen sijaan toiminut Didier Deschampsin luottomiehenä Ranskan viimeisissä arvokisaturnauksissa. Kesän 2016 EM-kisoissa Giroud teki neljä maalia, mutta vuoden 2018 MM-kisoissa ruuti oli märkää. Siitä huolimatta Ranska voitti maailmanmestaruuden Giroud’n pelatessa jokaisessa ottelussa.

Karim Benzema ja Olivier Giroud Ranskan maajoukkueessa vuonna 2014. Kuva: Getty Images

Benzeman mielestä hän on Giroud’ta laadukkaampi pelaaja, mutta myöntää Chelsea-kärjen sopivan maajoukkueen pelityyliin.

– Älkää sekoittako formula ykköstä kartingautoon, ja tämä on kiltisti sanottu. Tiedän, että minä olen se formula ykkönen, Benzema kertoi kysyttäessä hänestä ja Giroud’sta.

– Hänellä on oma uransa. Hän on omalla polullaan ja minä olen omallani. Minä en ajattele häntä.

– Hänen pelityylinsä sopii Ranskan maajoukkueelle hyvin. Se [Ranskan pelityyli] toimii, koska hän on siellä. Se on ainoa syy siihen. Hän on hyvä, koska siellä on [Kylian] Mbappén ja [Antoine] Griezmannin kaltaisia pelaajia, jotka ovat nopeita, pelaavat väleissä ja liikkuvat keskushyökkääjän lähellä.

– Hän taistelee kärjessä puolustajia vastaan, avaten tilaa muille pelaajille. Hän blokkaa puolustajia, ja se toimii. Se ei ole vaikuttavan näköistä, eikä hän tee ihmeellisyyksiä, mutta hänellä on hänen oma juttunsa.

– Pitävätkö kaikki hänen pelityylistään? En tiedä, mutta se toimii hyvin Ranskan maajoukkueessa, Benzema myönsi.

Lähde: Goal