Paul Pogban lähtö Manchester Unitedista vielä tässä siirtoikkunassa vaikuttaa edelleen varsin mahdolliselta. Paris Saint-Germain ei edelleenkään ole esittänyt keskikenttäpelaajasta virallista tarjousta, mutta sellaista odotetaan yhä.

28-vuotiaan otteet EM-kisoissa olivat taas muutamaan otteeseen täysin häikäiseviä – seurajoukkuessa vastaavia on nähty viime aikoina kovin harvoin. Kyse ei ollut ensi kerrasta. Pogban ympärillä on jo vuosikausia pyörinyt massiivinen juorumylly, jonka pysyminen käynnissä toimii ainakin yhden tekijän – agentti Mino Raiolan eduksi.

Maailmamestaria, ja hurjaa nippua muita huippunimiä edustava agentti laukoo töksäytyksiään suuntaan ja toiseen harkitusti; ovathan kyseessä jokaisen haastattelun kohdalla käytännössä miljoonat. The Athletic kirjoittaa, että myös nyt on kyseessä kellopeli juuri Raiolan eduksi.

– On koko ajan ollut Raiolan intresseissä, että Pogban sopimustilanne roikkuu viimeisiin kuukausiin saakka, onpa sitten tarkoitus aikaansaada siirto muualle, tai pakottaa United hurjaan, epätoivoiseen tarjoukseen, kirjoittaa Athleticin Oliver Kay.

Nyt ollaan tilanteessa, jossa pelaajan sopimuksesta on jäljellä jotakuinkin 11 kuukautta – aikaa siihen että tämä voi alkaa neuvotella muiden seurojen kanssa ilman Unitedin lupaa, ei enää ole kauaa.

Pogba jätti viimeksi Unitedin vuonna 2012, ja siirtyi Juventukseen. Silloinkin taktiikka oli sama; voimassa oleva sopimus juoksutettiin loppuunsa. Managerina näihin aikoihin vielä toiminut Alex Ferguson nimittikin Raiolaa jo tuolloin ”huonoksi agentiksi, paskakasaksi”.

Raiola ansaitsee viime aikaisten tilastojen perusteella keskimäärin 800 000 puntaa, eli eli 935 000 euroa jokaisesta välittämästään pelaajasiirrosta. Hänen asiakkaisiinsa kuuluvat Pogban lisäksi nykytähdistä muiden muassa sellaiset nimet kuin Erling Braut Håland, Gianluigi Donnarumma, Marco Verratti ja Matthijs de Ligt.

Celebrity Detective

@celeb_detective
Mino Raiola makes £800k per transfer while Bale’s rep Barnett has raked in over £100m as super agents’ cuts revealed - ift.tt/36T74av

The Athleticin artikkelissa huomautetaan myös siitä seikasta, että Pogba itse ei ole kommentoinut agenttinsa viime joulukuussa esittämää väitettä siitä, että hänen aikansa Unitedissa on ohi. Kommentoimatta jättäminen ei luonnollisesti ole sattumaa – edelleen kyseessä ovat valtaisat rahasummat.

Vaikka PSG:n tarjousta ei siis edelleenkään ole kuulunut, alkavat spekulaatiot painottua sen puoleen, että Pogba todella jättää Man Unitedin jo toisen kerran urallaan. On melko noloa seuralle, jos tämä tapahtuu jälleen ilman korvausta. Siksi esimerkiksi ESPN arvioi, että Unitedin olisi järkevää niellä ylpeytensä, ja kaupata pelaaja pois nopeasti. Mikäli sopimus kaupoista syntyisi kesällä 2021, olisivat kyseessä luultavasti vielä melkoisen mukavat summat, joiden turvin Ole Gunnar Solskjær voisi tehdä uusia, tarvitsemiaan hankintoja.