Pep Guardiola: Mestaruustaisto ei ole kahden kauppa – antoi ison kehun Tottenhamille

© Kuva: Getty Images

Manchester Cityn manageri Pep Guardiola uskoo, että myös Chelsea, Manchester United ja Arsenal kamppailevat tällä kaudella Valioliigan mestaruudesta.

Viime kaudella City vei mestaruuspokaalin yhden pisteen erolla Liverpooliin. Muut kärkiviisikon joukkueet jäivät Citystä yli 25 pisteen päähän ja kuudenneksi tullut Manchester United keräsi 32 pistettä vähemmän kuin paikallisvastustajansa.

Unitedin entinen manageri José Mourinho vitsaili hiljattain, että Cityn, Tottenhamin ja Liverpoolin lisäksi mestaruudesta taistelee vain Cityn kakkosjoukkue.

Guardiolan mukaan muillakin on mahdollisuus taistella Valioliigan herruudesta.

– Olen todella vakuuttunut Chelseasta ja siitä miten he pelasivat Manchester Unitedia ja Liverpoolia vastaan. Olin todella yllättynyt, kuinka hyvin Frank Lampardin joukkue pelasi, kommentoi Guardiola Sky Sportsin mukaan.

– Ja me näimme, kuinka laadukas hyökkäys Unitedilla ja millainen tunnelma seurassa on nykyään. Myös Arsenal on ostanut hyviä pelaajia, joten ne kaikki ovat kilpailijoita [mestaruustaistossa].

Lauantaina City kohtaa Tottenhamin, josta on povattu kovinta haastajaa sille ja Liverpoolille. Guardiola odottaa koitoksesta vaikeaa ottelua. Hän arvostaa Tottenhamin manageria Mauricio Pochettinoa suuresti.

– Tottenham on ollut todellinen kilpailija jokaisella kaudella minun tultuani Englantiin.

– He ovat Euroopan toiseksi paras joukkue.

– Heillä on vahva joukkue, hyvä joukkue ja Pochettino on tehnyt poikkeuksellista työtä.

– Arvostan häntä todella paljon. Hän on huippumanageri.

Kertoimet ottelulleLeicester City - Manchester City22.02.2020