Pep Guardiolan kohtalo Real Madridin käsissä? Ymmärtäisi irtisanomisen Man Citystä

© Kuva: Getty Images

Manchester City lähti tälle valioliigakaudelle uusimaan mestaruuttaan. Kaikille lienee selvää, että tuota tavoitetta ei tulla saavuttamaan. Joukkue pelaa kuitenkin kotoisten cuppien lisäksi vielä myös Mestarien liigan kunniasta.

Manageri Pep Guardiola tietää, ettei mikään ole kiveen hakattua – ei edes hänen oma positionsa jalkapallomaailman kirkkaimmissa parrasvaloissa. Mikäli edessä oleva kohtaaminen vanhan verivihollisen, Real Madridin kanssa maansosan ykköskilpailussa ei tuota toivottua tulosta, saattaa edessä olla isojakin muutoksia.

– Haluan voittaa Mestarien liigan. Tulen nauttimaan Real Madridin kohtaamisista ja sen näkemisestä, mihin pystymme. Viikot ennen näitä otteluita ovat ammattini onnellisinta aikaa; saan miettiä keinoja heidän lyömisekseen, valmentaja sanoi Football Dailylle.

– Jos emme voita heitä, voi olla niin että puheenjohtaja tai urheilutoimenjohtaja marssii luokseni sanoen ”et ole riittävän hyvä, erotamme sinut”. Sitten vain kiitän ajastani täällä.

Kysyttäessä, uskooko hän todella tällaiseen skenaarioon, Guardiola vastaa tyyneen tapaansa.

– En tiedä, monta kertaa näin on tapahtunut.

Prosessi on yksi katalonialaisen lempitermeistä.

– Liverpool käytti viimeiset neljä-viisi vuotta voittaakseen Mestarien liigan viime kaudella. Se oli prosessi, jossa uusia pelaajia hankittiin, investoitiin lisää ja lisää, ja nyt heillä on paras joukkue maailmassa.

Joskus voittaminen vain ei onnistu.

– Aina se ei ole mahdollista. Joskus kyse on vastustajista, joskus vain omat voimat eivät riitä. Missään urheilussa yksi taho ei voita ikuisesti. Annamme nuorille hyvin ikävän viestin, huomioidessamme vain ja ainoastaan pokaalit ja voittajat.