Manchester City koki lauantai-iltana karvaan pettymyksen, kun se hävisi Mestarien liigan finaalissa Chelsealle maalein 1-0.

Ottelun ainoa maali nähtiin avausjaksolla, kun Mason Mount lähetti syötöllään Kai Havertzin läpiajoon. Chelsean seurahistorian kallein pelaajahankinta kiersi City-vahti Edersonin ja tuikkasi pallon tyhjään maaliin.

Cityn pelaajapakka oli maalitilanteessa todella ylhäällä ja Chelsea sai hajotettua sen vain muutamalla syötöllä. Maali on laitettu City-luotsi Pep Guardiolan kokoonpanovalintojen piikkiin, sillä hän lähti otteluun kuudella hyökkäävällä pelaajalla ja jätti puolustavan keskikenttäpelaajan kokonaan nimeämättä otteluun.

Guardiola kuitenkin puolusti valintojaan ottelun jälkeen ja sanoi tehneensä omasta mielestään parhaan päätöksen. Seitsemän maalintekoyritystä ja vain yksi laukaus maalia kohti koko ottelun aikana eivät kuitenkaan puolla tätä.

– Tein mielestäni parhaan päätöksen [pelaajavalintojen suhteen], Guardiola sanoi BT Sportille.

– Tein valinnat parhaimpani mukaan voittaakseni pelin, pelaajat tietävät sen. Tein parhaani valinnoissa. Aivan kuten viime kaudella Lyonia vastaan ja tällä kaudella PSG:tä sekä Borussia Dortmundia vastaan.

– Tavoitteena on nyt levätä ja sitten aloittaa valmistautuminen seuraavaan kauteen. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun olimme tässä vaiheessa [finaali]. Toivottavasti tulemme olemaan täällä jälleen tulevaisuudessa.

– Tämä on ollut meille poikkeuksellinen kausi. Se oli tiukka peli. Meillä oli mahdollisuuksia. Olimme loistavia toisella puoliskolla, olimme rohkeita, mutta emme pystyneet hyödyntämään maalipaikkoja, koska he [Chelsea] olivat niin vahvoja. Pelaajat olivat poikkeuksellisia. Me palaamme [Mestarien liigan finaaliin] ehkä jonain päivänä taas!

LUE MYÖS: Sergio Agüeron veli kritisoi Pep Guardiolaa Mestarien liigan finaalin jälkeen: ”Ei voi koskaan pelata tällä tavalla”