Manchester Unitedin toppari Phil Jones ei halua, että hänelle järjestetään testimonial-ottelua, kertoo The Athletic.

Testimonial-ottelu on juhlapeli, joka järjestetään yleisesti pelaajalle, joka on edustanut seuraa kymmenen vuotta. Jones, 27, on pelannut Manchester Unitedissa kesästä 2011 lähtien, ja viime helmikuussa hän solmi seuran kanssa uuden, neljän vuoden, sopimuksen.

Häntä pidettiin kenties Englannin lupaavimpana puolustajana, kun United pulitti hänestä vajaat 20 miljoonaa euroa Blackburnille. Bobby Charlton sanoi kerran, että Jones toi hänelle mieleen Duncan Edwardsin ja Englannin entinen päävalmentaja Fabio Capello vertasi häntä Franco Baresiin.

Phil Jones teki läpimurtonsa kasvattajaseurassaan Blackburnissa. Kuva: Getty Images

Jones ei ole kuitenkaan onnistunut täyttämään häneen kohdistettuja odotuksia, vaikka hän on saavuttanut Unitedissa Valioliigan, FA Cupin ja Eurooppa-liigan mestaruuden ja pelannut Englannin A-maajoukkueessa 27 kertaa.

Ailahtelevaisuus ja jatkuvat loukkaantumiset ovat rajanneet Jonesin esiintymiset Unitedin paidassa 220 otteluun. Esimerkiksi kaksi ja puoli vuotta myöhemmin Unitediin liittynyt Juan Mata on pelannut seurassa kymmenen peliä enemmän.

Hänestä on tullut naurunaihe myös Manchester Unitedin omien kannattajien keskuudessa. Jonesin mokailuista ja irvistyksistä tehdään pilaa lähes aina, kun hänen nimensä nousee esille.

Viime sunnuntai oli synkkä päivä Jonesille. Hän pääsi ensimmäistä kertaa tämän kauden Valioliigassa kentälle, kun Manchester United matkasi Sheffield Unitedin vieraaksi, mutta Jones otettiin vaihtoon jo tauolla hänen virheensä johdettua kotijoukkueen avausmaaliin. Tapahtumarikas ottelu päättyi lukemiin 3-3. Jones oli tiettävästi musertunut.

The Athletic kertoo, että Jones kieltäytyi testimonial-ottelusta helmikuussa jatkosopimusneuvottelujensa yhteydessä, koska hän tietää, ettei lukeudu kannattajien suursuosikkeihin.

Jones kuittasi asian surullisella vitsillä.

– Kuka sinne tulisi paikalle äitini ja isäni lisäksi? sanoi toppari Athleticin mukaan.