Rafael Benítez kertoi Newcastlen pöyristyttävästä sopimustarjouksesta: ”Kolme vuotta täyttämättömiä lupauksia”

© Kuva: Getty Images

Entinen Liverpool- ja Chelsea-manageri Rafael Benítez jätti Newcastlen tänä kesänä, kun hänen sopimuksensa St James’ Parkilla tuli päätökseen.

Osapuolet neuvottelivat pitkään jatkosta, mutta Newcastlen sopimustarjous ei tyydyttänyt espanjalaisluotsia, joka otti täten pestin kiinalaisseura Dalian Yifangin päävalmentajana.

Newcastlen seurajohtaja Lee Charnley väitti myöhemmin, että Benítez jätti seuran ”rahan takia”. Benítez vastasi, että jos kyse olisi ollut rahasta, hän olisi voinut siirtyä ”paljon aiemmin”.

Benítez on nyt paljastanut, miksei hän voinut missään nimessä hyväksyä Newcastlen tarjoamaa jatkosopimusta.

– Newcastlen johdolla oli vuosi aikaa laittaa sopimukseni kuntoon, mutta kun tapasimme kauden päätteeksi, he eivät tehneet minulle tarjousta jonka olisin voinut hyväksyä, Benítez kirjoitti kolumnissaan The Athleticille.

– He kertoivat minulle etteivät he halunneet investoida akatemiaan tai harjoituskenttiin – jos se vain sopii, voin mielelläni selittää miksi Mike Ashley (seuran omistaja) kieltäytyi näistä parannuksista. Heidän politiikkansa oli hankkia alle 24-vuotiaita pelaajia ja, minun mielestäni, siirtobudjettimme ei riittänyt taistelemaan TOP10-sijoituksista.

– Sen tapaamisen jälkeen tiesin etteivät he palaisi asiaan totisella tarjouksella, ja kun se tarjous viimein tuli, 19 päivää myöhemmin, he tarjosivat minulle samaa palkkaa kuin kolme vuotta sitten – pienemmällä siirtomarkkinavastuulla kuin ennen.

– Jouduin kestämään kolme vuotta täyttämättömiä lupauksia, enkä voinut sen takia luottaa heihin.

Rafael Benítezin lähdettyä Newcastle korvasi hänet Steve Brucella, joka hävisi alkaneen valioliigakauden avausottelunsa Arsenalia vastaan viime sunnuntaina.

» Kaikki tammikuun siirtoikkunasta erikoissivullamme!