Chelsea on julkaissut verkkosivuillaan omistajansa Roman Abramovitšin tiedotteen, jossa venäläismiljardööri vahvistaa, että hän aikoo myydä seuran.

– Haluaisin ottaa kantaa viime päivinä tiedotusvälineissä esitettyihin spekulaatioihin, jotka liittyvät Chelsea FC:n omistukseeni. Kuten olen aiemmin todennut, olen aina tehnyt päätöksiä seuran parasta ajatellen. Siksi olen tämänhetkisessä tilanteessa päättänyt myydä seuran, koska uskon sen olevan seuran, kannattajien, työntekijöiden sekä seuran sponsoreiden ja yhteistyökumppaneiden edun mukaista, kommentoi Abramovitš.

[readmore from=Ukrainan-sota]

– Seuran myyntiä ei viedä eteenpäin nopeasti, vaan siinä noudatetaan asianmukaista menettelyä. En aio vaatia lainojen takaisinmaksua. Minulle tässä ei ole koskaan ollut kyse liiketoiminnasta tai rahasta, vaan puhtaasta intohimosta tätä lajia ja seuraa kohtaan.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on johtanut siihen, että Abramovitšille on vaadittu sanktioita johtuen hänen väitetyistä suhteistaan Venäjän presidenttiin Vladimir Putiniin. Tuoreessa tiedotteessaan Abramovitš sanoo, että Chelsean myynnistä saatavat nettotulot lahjoitetaan Ukrainan sodan uhreille.

– Lisäksi olen määrännyt tiimini perustamaan hyväntekeväisyyssäätiön, johon kaikki myynnistä saadut nettotulot lahjoitetaan. Säätiö on tarkoitettu kaikkien Ukrainan sodan uhrien hyväksi. Siihen kuuluu kriittisten varojen tarjoaminen uhrien kiireellisiin ja välittömiin tarpeisiin sekä pitkän aikavälin toipumistyön tukeminen.

– Tiedättehän, että tämä on ollut uskomattoman vaikea päätös, ja minun on tuskallista lähteä seurasta tällä tavoin. Uskon kuitenkin, että tämä on seuran edun mukaista.

– Toivon, että pääsen vielä kerran käymään Stamford Bridgellä hyvästelemässä teidät kaikki henkilökohtaisesti. On ollut elämäni etuoikeus olla osa Chelsea FC:tä, ja olen ylpeä kaikista yhteisistä saavutuksistamme. Chelsea ja sen kannattajat ovat aina sydämessäni.

LUE MYÖS:

Voit katsoa Palloliiton puheenjohtajan Ari Lahden mietteitä Ukrainan tilanteesta Viaplayn videosta alta.