Chelsean omistaja Roman Abramovitš ei saanut Sveitsin kansalaisuutta – ”Uhka turvallisuudelle”

© Kuva: Getty Images

Sveitsin poliisi on evännyt Roman Abramovitšilta mahdollisuuden Sveitsin kansalaisuuteen.

Chelsean omistava Abramovitš hävisi tiistaina oikeusjutun sanomalehtikustantaja Tamediaa vastaan. Oikeuden päätöksen myötä kansalaisuuden hylkäämisen perusteet saa julkistaa.

Tamedian ja The Guardianin mukaan Sveitsin poliisi päätyi sille kannalle, että Abramovitš olisi uhka yleiselle turvallisuudelle ja maineriski. Näistä syistä kansalaisuushakemus evättiin.

Poliisin mukaan Abramovitš tunnetaan myös ”rahanpesuepäilyistä ja oletetuista yhteyksistä rikollisjärjestöihin”. Abramovitšin edustaja kiirehti lausumaan, että Abramovitšia ei ole koskaan syytetty mistään rikollisesta toiminnasta. Poliisi taas ei sen kummemmin perustellut arvioitaan.

Abramovitš ja sitä kautta Chelsea ovat Venäjän ja länsimaiden tulehtuneiden välien myötä ajautumassa ongelmiin. Venäjän rikkaimpiin ihmisiin lukeutuvan Abramovitšin viisumi Britanniaan vanheni viime keväänä ja hän veti hakemuksena uudesta viisumista pois. Tiettävästi Abramovitšin olisi pitänyt antaa aiempaa huomattavasti tarkempi selvitys varallisuutensa alkuperästä.

Abramovitš sai juutalaisuuden perusteella kansalaisuuden Israelista viime toukokuussa, mutta se ei tarjoa pysyvää asumis- ja työskentelyoikeutta Britanniassa. Samoihin aikoihin Chelsea pani jäihin kunnianhimoisen stadionhankkeensa. Elokuussa Chelsea puolestaan kiisti, että Abramovitš olisi myymässä lontoolaisseuraa.

Joidenkin lehtitietojen mukaan Abramovitš olisi valmis myymään Chelsean, mikäli jokin taho tarjoaisi seurasta kolme miljardia Yhdysvaltain dollaria (2,6 miljardia euroa). Toistaiseksi tarjoukset ovat tiettävästi olleet 2,3 miljardin dollarin luokkaa.

Kertoimet ottelulleChelsea - Tottenham22.02.2020