Romelu Lukaku kantaa yhä kaunaa entiselle Chelsea-managerille: ”En tule koskaan antamaan sitä hänelle anteeksi”

© Kuva: Getty Images

Internazionalen tähtihyökkääjä Romelu Lukaku on kertonut, miksi hän kantaa yhä kaunaa Chelsean entiselle managerille André Villas-Boasille.

Vuonna 2011 Lukaku siirtyi Anderlechtista Stamford Bridgelle. Nuoren hyökkääjälupauksen saama vastuu Chelsean ykkösmiehistössä jäi kuitenkin hyvin pieneksi hänen taistellessa peliajasta Didier Drogban ja Fernando Torresin kanssa.

19-vuotias kärkimies ei mahtunut Chelsean silloisen managerin Villas-Boasin suunnitelmiin myöskään europelien puolella. Lukaku jätettiin kokonaan pois kauden 2011-12 Mestarien liiga -joukkueesta, mikä luonnollisesti rajoitti hänen mahdollisuuksiaan entisestään.

Portugalilaisluotsi sai seurasta potkut kesken kauden, jonka jälkeen väliaikaisvalmentaja Roberto Di Matteo johdatti Chelsean sen historian ensimmäiseen Mestarien liigan voittoon.

Villas-Boasin ratkaisusta johtuen Lukaku ei kuitenkaan päässyt osallistumaan joukkueen Mestarien liiga -menestykseen, mikä ärsyttää belgialaistähteä vielä tänäkin päivänä.

André Villas-Boas ei valinnut Romelu Lukakua Chelsean Mestarien liiga -kokoonpanoon. Kuva: Getty Images

– Di Matteo kertoi minulle, että olisin ryhmän mukana finaalin loppuun saakka. Hänen mielestään kaikkien piti tulla mukaan – myös niiden jotka olivat pelikiellossa, sekä niiden muutaman kaverin, jotka eivät kuuluneet Mestarien liiga -joukkueeseen. Olen siitä hänelle hyvin kiitollinen, Lukaku kertoi belgialaislehti HLN:n haastattelussa.

– Tämä voitto oli yksi niistä asioista, mistä olen aina unelmoinut. Haluat juhlia jotain sellaista joukkueen kanssa siinä hetkessä. Se on itsessään jo niin mahtavaa 19 vuoden ikäisenä.

– Olen iloinen koko seuran puolesta, mutta siellä oli yksi mies, joka vei minulta paljon: edellinen valmentaja (Villas-Boas). En tule koskaan antamaan sitä hänelle anteeksi.

Vaikka Lukaku olikin paikan päällä juhlistamassa Chelsean historiallista Mestarien liiga -voittoa, ei hän itse halunnut edes koskettaa kyseistä pokaalia.

– En koskenut siihen sormellanikaan. Koska en voittanut tätä pokaalia itse, Lukaku jatkoi.

– Tämä on ollut tapana siitä lähtien kun olin 11-vuotias: jos en ole vaikuttanut voittoon millään tavalla, se ei ole minun pokaalini. Vain jos olet itse vaikuttanut cupin tai tittelin voittoon, voit leveillä sillä.

Lukaku pelasi Chelsealle lopulta vain 15 peliä, jonka jälkeen hän siirtyi lainalle West Bromwichiin. Sen jälkeen hän teki lainasopimuksen Evertonin kanssa, joka myös hankki hänet pysyvästi riveihinsä. Liverpoolilaisseura kauppasi Lukakun lopulta vuonna 2017 Manchester Unitediin, mistä hän lähti kesällä 2019 Internazionaleen.


PÄIVÄN VIHJE: FULHAM – MANCHESTER UNITED

Jääkö ManU telineisiin Lontoon kaatosateessa?