Valioliiga-legenda Roy Keane sanoo, että Liverpool on ollut huono mestari.

Viime vuonna Liverpool voitti mestaruuden lähes 20 pisteen turvin, mutta tällä kaudella se on jäänyt jo kymmenen pisteen päähän kärkijoukkue Manchester Citystä, jolle se hävisi sunnuntaina kotonaan 1-4.

Liverpool on nyt kerännyt 27 pistettä vähemmän kuin tässä vaiheessa viime kautta. Yhdenkään hallitsevan mestarin pistesaldo ei ole laskenut samassa ajassa yhtä paljon koko Englannin pääsarjahistoriassa.

Manchester Unitedia urallaan kipparoinut Keane, 49, syytti ennen sunnuntain ottelua Liverpoolia ja sen manageria Jürgen Kloppia tekosyiden keksimisestä. Cityn voiton jälkeen Keane otti puheeksi hallitsevan mestarin asenteen.

– Me puhuimme ennen peliä siitä, että he keksivät paljon verukkeita, mutta minusta he ovat olleet huonoja mestareita, kommentoi Keane Sky Sportsilla.

– En tarkoita tätä päivää, välillä voi hävitä jalkapallo-ottelun, mutta en saa selkoa tästä ryhmästä. Jopa Brighton pelasi omaa peliään heitä vastaan. Ottelun voi hävitä, mutta sen voi hävitä tietyllä tavalla.

– Minä en näe sitä [Liverpoolissa]. Minä ajattelen, että me kaikki uskoimme siihen hypetykseen viime vuoden tai pari. Me puhuimme siitä, että heidän tasonsa laskisi jotenkin, mutta he pelaavat Liverpoolissa.

Mohamed Salah ja muut Liverpoolin pelaajat seurasivat pettyneinä, kun Man City tuuletti neljättä maaliaan. Kuva: Getty Images

– Tuntuu kuin he olisivat hieman tempautuneet siihen hypetykseen mukaan voitettuaan liigan viime kaudella. He uskoivat omaan hypetykseensä ja siihen, että he jatkavat voittamista. Mutta minusta liigavoiton jälkeen seuraava haaste on aina se, voiko sen tehdä uudestaan.

– En ikinä saanut tästä ryhmästä sitä kuvaa heidän haastatteluistaan tai edes heidän manageriltaan viime vuonna mestaruuden jälkeen, kun heiltä kysyttiin, mikä on seuraava askel Liverpoolille. He lähes sanoivat, että ”nautitaan tästä”. Tietty he olivat odottaneet sitä pitkään, mutta en ikinä kuullut yhdenkään heidän pelaajan sanovan, että ”me haluamme tehdä tämän uudestaan”.

– Se on avainasia. Nyt he puhuvat kärkinelikkoon pääsemisestä. Viime vuonna he voittivat liigan ja yhtäkkiä heidän tavoitteensa on kärkinelikossa. Minusta he ovat olleet huonoja mestareita.

Keanen mukaan loukkaantumiset eivät kelpaa selitykseksi huonoille tuloksille, koska koronan riivaama kausi on ollut vaikea kaikille.

– Me puhumme nyt Liverpoolista. Ihmiset sanovat minulle, että Liverpool on iso ja mahtava seura. Jos se on mahtava seura, niin sen on kestettävä takaiskuja. Eikö se ole osa tätä lajia? Se olisi fantastista, jos kaikilla joukkueilla olisi kaikki pelaajansa koko ajan kunnossa.

– Sitä voisi sanoa, että tämä on koronan myötä poikkeuksellinen ja kumma kausi. Tehkää vain työnne, esiintykää kuin mestarit, te olette Liverpool. Jos jatkatte tuollaista menoa, niin joudutte odottamaan toiset 30 vuotta mestaruutta. Uskokaa pois.

LUE MYÖS: