Sheffield Unitedin surkea alkukausi sai jatkoa torstaina, kun joukkue hävisi kotonaan Manchester Unitedille 2-3.

Chris Wilderin luotsaama Blades on nyt pelannut 13 ottelua tämän kauden Valioliigassa ja kerännyt vasta yhden pisteen. Tuo piste tuli 18. lokakuuta 1-1-tasapelistä sarjanousija Fulhamia vastaan. Kaikki muut 12 peliään Sheffield United on hävinnyt.

Useilla kierroksilla pisteiden saaminen on jäänyt pienestä kiinni. Sheffield United on hävinnyt tällä kaudella yhdeksän kertaa yhdellä maalilla. Noihin tappioihin lukeutuvat muun muassa pelit Liverpoolia, Manchester Cityä, Leicesteriä ja viimeisimpänä Manchester Unitedia vastaan.

Sheffield Unitedilla on nyt Englannin pääsarjahistorian surkein pistesaldo 13 ottelun jälkeen. Olettaen, että Bladesin pistetahti jatkuisi samana kauden loppuun asti, se ei saisi täyteen edes kolmea pistettä.

Tätä menoa Derby pääsisi eroon epämiellyttävästä ennästyksestään, jonka se teki kaudella 2007-08 Valioliigassa, kun se keräsi koko sesongin aikana vain 11 pistettä. Kyseessä on ennätys siltä ajalta, kun voitosta on saanut kolme pistettä ja otteluita on pelattu 38 kappaletta.

Ero viime kauteen on järkyttävä. Sheffield United palasi viime kaudeksi Valioliigaan yli kymmenen vuoden tauon jälkeen ja nousi jopa taistelemaan paikasta Eurooppa-liigaan. Lopullinen sijoitus oli kuitenkin yhdeksäs. Sheffield United hävisi viime kaudella 12 ottelua, eli saman verran kuin se on hävinnyt jo nyt.

Tällä hetkellä Sheffield Unitedilla on matkaa putoamisviivan yläpuolelle yhdeksän pistettä, mutta 17:nä majaileva Burnley on pelannut ottelun vähemmän.

OptaJoe

@OptaJoe
1 - Sheffield United have won fewer points after their first 13 games of a league season than any other team in English top-flight history (one). Blunted.