Norwichilla tulee olemaan ensi kaudella yksi Valioliigan pienimmistä budjeteista, sanoo seuran urheilutoimenjohtaja Stuart Webber.

Huuhkajien hyökkääjän Teemu Pukin edustama Norwich varmisti nousun Englannin pääsarjaan viime viikonloppuna. Kanarialinnut pelasi Valioliigassa viimeksi kaudella 2015-16.

Norwich pyrkii vahvistamaan tulevana kesänä joukkuettaan säästeliäästi. Varoittava esimerkkinä toimii mm. Fulham, joka nousi täksi kaudeksi Valioliigaan ja käytti viime kesänä yli sata miljoonaa puntaa uusiin hankintoihin, mutta joukkueen putoaminen varmistui jo viisi kierrosta ennen sarjan päättymistä.

Norwich joutui itsekin miettimään taloudellisen strategiansa uusiksi, kun se putosi viimeksi Mestaruussarjaan, eikä tuolloin tehdyistä päätöksistä aiota nyt luistaa.

– Meidän pitäisi olla putoajasuosikki, koska meillä tulee olemaan pienin budjetti ja vähiten varaa siirtoihin, kommentoi Webber Sky Sportsille.

– Se (siirtobudjetti) tulee olemaan pieni, luultavasti yksi sarjan pienimmistä ikinä. En halua nimetä summaa, mutta se tulee olemaan pieni.

– Tämä nousu on mahdollistanut sen, että olemme voineet maksaa pois harjoituskeskuksemme, jota rakennetaan tällä hetkellä. Se on tärkeää meille, koska se tarkoittaa, että meillä on jotain näytettävää siitä, että olemme Valioliigassa.

– Maksamme yhä menneiden virheistä ja joistain kalliista hankinnoista. Tämä antaa meidän maksaa ne pois ja järjestäytyä uudelleen seurana.

– Se on valtava asia tällaiselle, omavaraiselle seuralle. Pohjimmiltaan eletään Valioliigan tuloilla tai pelaajamyynnillä.

– Se on mukava asia meille, että pääsemme Valioliigaan eikä meidän tarvitse myydä pelaajia. Nyt meidän on tehtävä joitain fiksuja hankintoja ja pitäviä päätöksiä, jotta voimme taas yrittää ylittää itsemme.

Webber avasi myös hieman Norwichin suunnitelmaa kesän siirtoikkunaan.

– Pyrimme tekemään muutamia hankintoja, ehkä kolme, neljä tai viisi. Emme seitsemää, kahdeksaa, yhdeksää tai kymmentä.

– Brittipelaajat ovat kalliimpia siirtosummiltaan ja palkoiltaan, eikä meillä ole joihinkin heistä varaa.

– Myös Mestaruussarjassa on muutamia pelaajia, jotka haluaisimme, mutta heidän siirtosummansa tarkoittavat sitä, että emme voi mennä lähellekään heitä. Se tarkoittaa, että meidän on etsittävä hieman kauempaa.

– Meidän on pyrittävä parhaimpaamme ja hyökättävä Valioliigaan. Tiedämme, että meidät kukistetaan, jos olemme edes hiukan naiiveja.

– Muistan, kun näin Manchester Cityn voittavan Chelsean 6-0, joten jos niin voi käydä joillekin maailman parhaille pelaajille, niin meillekin voi käydä niin.

– Meidän on pysyttävä rauhallisena ja pidettävä kiinni periaatteistamme. Olemme tällä kaudella todistaneet monien olleen väärässä, ja sen pitäisi motivoida meitä ensi kaudella.