Tottenhamin ennätyshankinta Tanguy Ndombélé on kertonut, miten hankala hänen oli aluksi ottaa José Mourinhon antamaa kritiikkiä vastaan, sillä managerin ankarat sanat tuntuivat välillä ”luoneen sodan” hänen päänsä sisälle.

Kesällä 2019 Lyonista hankittu Ndombélé on ollut yksi Tottenhamin tärkeimpiä pelaajia kuluvan sesongin aikana. 60 miljoonaa euroa maksaneen ranskalaispelaajan oli kuitenkin muutettava asennettaan merkittäväksi voittaakseen paikkansa Mourinhon suunnitelmista.

Viime kaudella portugalilaisluotsi lyttäsi ranskalaispelaajan suorituksen maaliskuun sarjaottelussa Burnleya vastaan, eikä häntä nähty Tottenhamin avauskokoonpanossa uudelleen ennen kuin vasta syyskuussa 2020 Southamptonia vastaan.

Kun Ndombélélta kysyttiin, oliko Mourinholla viime kaudella tapana käyttää niin sanottua rankkaa rakkautta häntä kohtaan, myönsi pelaaja tämän pitävän jokseenkin paikkaansa.

– Se riippuu aina siitä, miten viestin ottaa vastaan. Totta kai, valmentaja voi olla välillä melko ankara muille, mutta minusta se on ymmärrettävää, jos päästää helppoja maaleja tai asiat eivät mene toivotulla tavalla, Ndombélé kertoi The Telegraphille.

– Joskus nämä sanat tuntuvat kuitenkin liian ankarilta. Kun [Mourinho viime kaudella] puhui minulle sillä tavalla, se luonnollisesti vaikutti minuun. Se loi sodan pääni sisälle. Kritiikkiä oli hankala ottaa vastaan.

[readmore from=Tottenham]

– En tietenkään nauttinut siitä, mutta ei se mitään vihamielistä kritiikkiä ollut. Voit joko syyttää lipsahduksista ja virheistä muita, tai voit nauraa asialle ja sivuuttaa sen kokonaan. Tärkeintä on, että ymmärtää viestin ja ottaa myös kritiikin vastaan.

– Viestin sisäistämiseksi on noukittava ne positiiviset asiat mukaan, eikä painaa leukaa rintaan viestin kovuudesta. Nyt voin turvallisin mielin todeta, että asiat ovat hyvin ja kommunikaatio avointa. Olemme kaikki tyytyväisiä siihen.

Tottenham kohtaa tänään, sunnuntaina, West Bromwichin kello 14:00 Valioliigan 23. ottelukierroksella.