Suomen A-maajoukkueen mukana kolme osumaa Liechtensteinin ja Kreikan verkkoon tehnyt Teemu Pukki palaa viikonloppuna jälleen valioliigaviheriöille. Norwichin paikallislehti Norwich Evening News väläyttelee jopa Pukin penkittämistä Evertonia vastaan.

Pukki oli hyvässä vireessä Huuhkajien varmistettua EM-kisapaikan ensi kesän lopputurnaukseen. Norwichissa sen sijaan on ollut hiljaisempaa. Pukki on pelannut viimeiset seitsemän peliä ilman tehomerkintöjä.

Aston Villa -ottelua lukuun ottamatta Pukki on tahkonnut seitsemässä viime valioliigaottelussa täydet minuutit. Lisäksi Pukki pelasi Suomen kanssa isoja minuutteja maajoukkuetauolla. Hyökkääjä otettiin vaihtoon Liechtenstein-ottelun lopulla, mutta Kreikkaa vastaan Pukki pelasi täydet minuutit.

Norwich Evening Newsin toimittaja Chris Lakey nostaa esiin karuja faktoja Pukin kannalta.

– Tämä vie minut suoraan liekkeihin, mutta olen usein miettinyt, että yksi tai kaksi pelaajaa eivät joudu kilpailemaan peliajastaan. Pukki on ollut sellaisessa iskussa saapumisensa jälkeen, että on perusteltua, ettei hän ole joutunut penkille.

– Mutta hän on pelannut nyt seitsemän ottelua ilman maalia. Se on hänen huonoin putkensa seurassa. Tiedän, että hän tekee maaleja Suomen paidassa, mutta se ei ole Norwich. Onko hän täysin uupunut? Eikö systeemi toimi hänen kannaltaan? Onko hänellä liikaa paineita? Olisiko syytä kokeilla Josip Drmicia?, Lakey kirjoittaa.

Toinen pelaaja, jota Lakey kritisoi, on Norwichin laituri Emiliano Buendia.

– Tilastojen mukaan hän on Kevin de Bruynen jälkeen antanut toiseksi eniten maalisyöttöjä, ja rakastan häntä pelaajana… mutta hänen täytyy olle kurinalaisempi. Hänellä ei ole varaa huolimattomuuteen huippujoukkueita vastaan tai ne kostautuvat pahasti, Lakey kirjoittaa viitaten Watford-otteluun, jossa Buendian huolimattomuuden seurauksena Watford teki ottelun voittomaalin.

Norwich kohtaa lauantaina Evertonin vieraskentällä kello 17.