Voiko Teemu Pukki siirtyä tammikuun siirtoikkunassa? Näin Huuhkajien ykköstähden agentti kommentoi tilannetta

© Kuva: Getty Images

Norwich Cityn kausi Valioliigassa on sujunut heikosti, ja joukkue on 19 pelin jälkeen sarjajumbona 12 pisteellä. Suomen jalkapallomaajoukkueen tähtihyökkääjä Teemu Pukki on silti erottunut kauden aikana useasti edukseen Kanarialintujen riveissä. 29-vuotias kotkalainen on tehnyt jo yhdeksän maalia Valioliigassa ja todistanut pärjäävänsä sumujen saarten kovimmassa sarjassa.

Paljon suomalaisen merkityksestä joukkueelleen tällä kaudella kertoo jo sekin, että Mestaruussarjan maalikuninkuuden 29 osumalla voittanut ja sarjan parhaan pelaajan palkinnon viime sesongilla pokannut Pukki on tehnyt Norwichin 19 sarjamaalista lähes puolet.

Tammikuun siirtoikkuna lähestyy, ja samalla spekulaatiot Pukin mahdollisesta siirrosta puhuttavat. Voiko Norwichin ykköspyssy vaihtaa seuraa jo tammikuussa? Mielenkiintoa varmasti riittää, onhan Pukki osunut verkkoon tällä kaudella mm. myös sarjan jättiläisiä Liverpoolia, Manchester Cityä, Chelseaa, Arsenalia ja Leicesteriä vastaan.

Pukin agentti Teemu Turunen kommentoi tilannetta hyvin vähäsanaisesti mutta vakuutti suojattinsa olevan keskittynyt tällä hetkellä Norwichiin.

– ”Teme” on sitoutunut pitämään seuran sarjassa. Fakta on myös se, että aika paljon pitää laittaa rahaa likoon, että siirto olisi edes teoriassa mahdollinen, Turunen viestitti Valioliiga.comille.

Sarjanousija Norwichilla on edessä kova työ, jos se aikoo pelata Valioliigaa myös ensi kaudella. Tapaninpäivänä tullut tappio toiselle nousijajoukkuelle Aston Villalle oli kirvelevä, ja ero putoamisviivan yläpuolelle on nyt jo seitsemän pistettä, kun reilut puolet kaudesta on pelattu. Pukki on jättimäinen palanen joukkueessa, eikä manageri Daniel Farke varmasti halua maalinälkäisen suomalaisen lähtevän.

Norwich tuskin myisi tähtipelaajaansa tammikuussa kovin halvalla. Pukki on sensaatiolöytö, josta seura ei maksanut siirtokorvausta, kun Pukki siirtyi brittikentille viime kaudeksi tanskalaisesta Brøndbystä. Kannattajien suosikiksi nopeasti noussut nöyrä suomalainen on valloittanut brittikentät ja noussut englantilaiskansan tietoisuuteen osumalla verkkoon tiheään tahtiin.

Heinäkuussa Norwich ilmoitti solmineensa Pukin kanssa pitkän, kolmen vuoden jatkosopimuksen, johon sisältyy lisäksi optiovuosi neljännestäkin kaudesta.

Kaiken kukkuraksi Pukin arvoa siirtomarkkinoilla nostaa takuuvarmasti pelaajan hurja vire A-maajoukkuepaidassa. Pukki teki peräti kymmenen maalia EM-karsinnoissa, kun Huuhkajat eteni historiallisesti ensi kesän lopputurnaukseen. Suomi teki karsinnoissa kaikkiaan 16 häkkiä.

Saavutus oli kivenkova, sillä karsinnoissa vain viisi pelaajaa ylsi vähintään kymmeneen maaliin. Karsintojen maalitilaston voittanut Englannin ja Tottenhamin Harry Kane iski vain kaksi osumaa Pukkia enemmän.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros