Keith Armstrong tylyttää Teemu Pukin joukkuetoveria: ”Hän on ollut todella huono – tehnyt koulupoikatason virheitä”

© Kuva: Getty Images

Teemu Pukin edustamalla Norwichilla on viikonloppuna edessään ottelu, jonka häviäminen voi jo käytännössä tarkoittaa joukkueen putoamista Valioliigasta.

Vastassa liigajumbolla on sen edellä sarjataulukossa oleva ja kuusi pistettä enemmän kerännyt Bournemouth. Jos Norwich häviää, on ero sen jälkeen viivan päälle vähintään kahdeksan pistettä. Ero olisi siis peräti yli puolet siitä pistemäärästä, jonka Norwich olisi tappion jälkeen itse tällä kaudella kerännyt.

– Norwich ei ole pelannut kovinkaan huonosti. Kun Teemu sanoi, että olisi voinut tehdä hattutempun Wolverhamptonia vastaan, niin varmasti olisikin voinut! He luovat paikkoja. He voittivat Manchester Cityn ja pitivät Liverpoolia tiukoilla. He pelaavat hyvin, mutta heidän pitää olla kliinisempiä, Viasatin jalkapalloasiantuntija Keith Armstrong sanoo Valioliiga.comille.

Christoph Zimmermannin paluu ei ole Armstrongin mukaan parantanut joukkueen alakertaa vaaditulla ja odotetulla tavalla.

– Hän on ollut todella huono. Hän on tehnyt koulupoikatason virheitä, jotka ovat maksaneet heille pisteitä. Norwich on tiukentanut puolustusta, mutta nyt on tullut henkilökohtaisia virheitä.

Pukki kävi torstaina Urheilugaalassa pokkaamassa Vuoden urheilijan tittelin ja matkusti seuran järjestämällä yksityislennolla jo samana iltana kotiin.

– Ainoa tapa, että hänet voitiin päästä, oli yksityislento. Näin hän on päässyt nukkumaan kotona Englannissa aikaeron ansiosta melko normaaliin aikaan ja treenannut perjantaina, mikä on loistavaa, Armstrong sanoo.

Armstrong ei pidä Norwichin urakkaa täysin toivottomana. Huonossa vireessä olevan Bournemouthin kaataminen olisi ensimmäinen vaadittu askel säilymisessä. Viiden ottelun kuntopuntarissa Bournemouth on yhdellä pisteellä viimeinen, Norwich kahdella pisteellä viimeistä edellinen. 

– Watford tuomittiin jo putoamaan kuukausi sitten. Vain yksi seura on onnistunut säilymään niin, että he ovat olleet jumboina. Se on West Bromwich, kun Bryan Robson oli managerina. Tämä on valtava kuuden pisteen peli. Bournemouth on tällä hetkellä pelillisesti Valioliigan huonoin joukkue. Jos Norwich ei pysty ottamaan kolmea pistettä, en näe, että he voisivat säilyä. He tarvitsevat kolme pistettä tästä pelistä myös itseluottamuksen takia, Armstrong sanoo.

Bournemouthin kehnous ihmetyttää ”Kekeä.”

– Jotain siellä on meneillään, mutta kukaan ei tiedä, että mitä. Nyt tarkastellaan myös Eddie Howea. Hän ei ole koskaan ollut tässä tilanteessa. Hän on nostanut seuran neljänneltä tasolta Valioliigaan. Hänestä puhutaan seuraavana maajoukkuevalmentajana ja kun joku iso seura erottaa managerinsa, hän on ensimmäisiä nimiä, joka mainitaan korvaajana. Tämä on ensimmäinen kerta, kun hän on tässä tilanteessa. On helppoa olla valmentaja, kun voitetaan. Kun hävitään, niin silloin selviää, oletko todella valmentaja. Nyt tämä selviää.

Norwich-Bournemouth nähdään suorana lähetyksenä lauantaina kello 17 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.

Kimmo Mäkinen


CFR CLUJ vs KUPS – 100.00 JÄTTIKERROIN

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö vähintään 1€ veto KuPSin voitosta.

Saat 100.00 jättikertoimen!