Näkökulma: Teemu Pukin Manchester United -huhu kertoo paljon – nyt on päästy harvinaiselle tasolle

© Kuva: Getty Images

The Independent -lehden mukaan Teemu Pukki on yksi nimi Manchester Unitedin hankintalistalla (lue tästä).

Jutussa kerrotaan myös, että Norwich olisi jo sanonut Unitedille ettei Pukki ole myytävänä. Eikä Pukki toki ole ainoa nimi, vaan listalla on useita pelaajia, joista United tiettävästi yrittää saada jonkun hyökkäystään vahvistamaan.

Nyt on syytä erottaa toisistaan kaksi asiaa. Se, toteutuuko huhu. Ja se, mitä jo pelkkä huhu kertoo isommassa kuvassa.

Siirtoikkuna on tämän jutun kirjoitushetkellä auki enää kymmenen tuntia. Siinä ajassa Man Unitedin ja Norwichin pitäisi päästä sopuun siirtosummasta ja sopimuksen yksityiskohdista, ja Pukin pitäisi solmia Unitedin kanssa sopimus. Lisäksi Norwichin pitäisi löytää jostain korvaaja Pukille. Norwichin, jolle Pukki on hieman kärjistetysti ainoa mahdollisuus Valioliigassa säilymiseen. Voitaneen siis sanoa, että siirron toteutuminen on äärimmäisen epätodennäköistä.

Huhu ei kuitenkaan missään nimessä ole turha tai vain yksi muiden joukossa – ainakaan jos asiaa tutkaillaan suomalaisnäkökulmasta. Ei nimittäin ole ihan jokapäiväistä, että suomalaispelaaja yhdistetään globaaliin suurseuraan.

Huhu toki kertoo omalta osaltaan myös Man Unitedin ahdingosta, mutta myös siitä, että Pukki on nyt taloudellisilla mittareilla mitattuna yhden suurimmista kiikarissa.

Viime kaudella Pukki takoi 46 ottelussa tehot 30+10. Tämän kauden 24 ottelussa on syntynyt 11 maalia ja kolme maalisyöttöä. Siihen päälle Huuhkajien vieminen EM-kisoihin. Pukki on näyttänyt pystyvänsä tekemään tulosta suhteellisen tasaisesti myös Valioliigassa eikä vain Mestaruussarjassa.

Maaliskuussa mittariin toki tulee jo 30 vuotta, mutta silti 10 miljoonaan euroon arvioitu markkina-arvo on melko maltillinen. On oikeastaan vain täysin loogista, että Pukki yhdistetään nyt huhuissa Man Unitedin kokoiseen seuraan. Johan oli aikakin, voisi joku jopa tuumata. Ja se vasta kertookin siitä, kuinka raskaassa painiluokassa Pukki tätä nykyä painii.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila