Norwich voitti keskiviikkona Readingin 2-1 vieraissa palatakseen Englannin Mestaruussarjan piikkipaikalle.

Ottelun voittomaalin tehnyt Teemu Pukki herätti otteillaan keskustelua jo ennen 55. minuutin rangaistuspotkua, jonka hän laukoi kylmänviileästi maalivahti Rafaelin selän taakse.

Ottelun ensimmäisen puoliajan lopulla Pukki nimittäin kumosi Reading-puolustaja Lewis Gibsonin tylyllä tuuppauksella, jonka moni leimasi sosiaalisessa mediassa ”rugby-taklaukseksi”.

Rikkeestä ei kuitenkaan seurannut edes keltaista korttia, vaikka itse taklauksen jälkeen suomalaishyökkääjä näytti ottaneen Evertonista lainatun pelaajan nivusista tiukasti kiinni.

Artikkeli jatkuu kuvien jälkeen.

Pukki tuuppaa Gibsonin nurin. Kuva: Getty Images
Gibson ja Pukki kompuroivat aina sivurajalle saakka, päätyeen yhdessä kiusalliseen asentoon. Kuva: Getty Images
”Not so fast!” Kuva: Getty Images
Pukin kyseenalainen koukku piti Gibsonin telineissä. Kuva: Getty Images

Pukin ja Gibsonin huvittava törmäily nauratti sosiaalisessa mediassa, eivätkä etenkään Readingin kannattajat ymmärtäneet, miten suomalaishyökkääjä pelastui tilanteesta ilman varoitusta.

Brian Lawton

@mxblawton
#ReadingFC I spoke too soon: Pukki’s tackle belongs in rugby

– Puhuin liian aikaisin. Tuo Pukin taklaus kuuluu rugbyyn, Reading-fani Brian twiittasi ylistettyään vain hetkeä aiemmin erotuomarin rehtiä linjaa.

– Pukki yritti juuri showpainiliikettä Gibsonia vastaan, eikä saanut rikkeestä keltaista korttia, vaan kehuja selostajilta? Gibsonin laadukas puolustaminen jäi täysin noteeraamatta, harmitteli Jake.

– Kaveri, Pukki löi juuri Gibsonia kulliin, huomautti Dom.

Myös PA Median kuvaaja Steve Parsons julkaisi ottamansa kuvan Pukin ja Gibsonin sähläämisestä kentän laidalta.

Jos allaoleva upotus ei näy, klikkaa tästä.