Norwichin 30-vuotiaan suomalaistykin Teemu Pukin ruuti on edelleen kuivaa.

Pukki jatkoi maalitehtailuaan, kun sarjakärjessä komeileva Norwich haki keskiviikkona 2–0-vierasvoiton Nottinghamista. Täysosuma oli miehelle jo kauden 22:s Mestaruussarjassa.

NCFC Numbersin mukaan Pukista tuli samalla kaikkien aikojen ensimmäinen Norwichin pelaaja, joka on onnistunut maalinteossa viidessä peräkkäisessä vierasottelussa, kun huomioidaan kaksi korkeinta sarjatasoa.

NCFC Numbers

@ncfcnumbers
Another game, another record 😎

Teemu Pukki is the first ever Norwich City player to score in five straight away games in the top two divisions of English football #ncfc 🔰 🐐 🇫🇮

Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.

Manageri Daniel Farke piti joukkueensa esitystä fantastisena.

– Olisimme helposti voineet tehdä kolme, neljä tai viisi maalia. Meille kertyi yli 700 syöttöä, ja syöttötarkkuus oli yli 90 prosenttia. Pallonhallinta oli lähes 70 prosenttia, ja laukauksia oli 22, Farke kommentoi Norwichin verkkosivuilla.

Eastern Daily Pressin Norwichiin keskittyvä toimittaja Paddy Davitt ylisti Pukin ensimmäisen puoliajan maalia.

– Hänen kääntymisensä terävyys ja alanurkkaan suuntautuneen oikean jalan viimeistelyn erehtymätön tarkkuus olivat puhdasta runoutta, hän kirjoittaa.

Davitt arvelee, että tällä tahdilla Pukki voi vielä ohittaa Brentfordin tehomiehen Ivan Toneyn (27) Mestaruussarjan maalipörssissä.

– Moni Norwichin fani pitää sormet ristissä, että hän selviää (EM-kisoista) ehjin nahoin ja ilman suurta rasitusta uuvuttavan Mestaruussarjan kauden jälkeen, jotta hän pääsee taas johtamaan hyökkäystä seurajoukkueessaan. Hän on korvaamaton.

Norwich City FC

@NorwichCityFC
Pukki's first shot of the game 🤝 Pukki's 63rd goal of the Norwich City career

Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.