Mitä ihmettä? Mestarien liigan D-lohkon joukkueista kolmella sama valmentaja

© Kuva: Getty Images

Liverpool ja Midtjylland kohtaavat toisensa tänään ensi kertaa seurojen historiassa. Yhteistä jopa nykyjoukkueilta kuitenkin löytyy, aivan pelialueen äärimmäiseltä reunalta.

Jürgen Kloppilta kysyttiin ottelun alla, miten hän suhtautuu siihen, että kumpikin illan osapuolista toimii heittovalmentaja Thomas Grönnemarkin työnantajana.

– Myös Ajax on käyttänyt häntä – tämän pitäisi oikeastaan olla nimeltään Thomas Grönnemark -lohko! Näimme hänen vaikutuksensa Midtjyllandissa, anaylsoidessamme vastustajaa. Viikkomme on kuitenkin ollut hyvin hiljainen – hän on sataprosenttinen ammattilainen. Emme ole kysyneet häneltä mitä he tekevät, eikä hän vastaisi vastaavaan kysymykseen meistä.

Vaikka siis puhutaan lajin äärimmäisen korkeasta tasosta, jolla myös raha pelaa valtaisaa roolia, voidaan Kloppin mukaan luottaa yksittäisten ihmisten rehellisyyteen.

– Näin ammattilaiset vain toimivat. Hän on huipputyyppi, ja on auttanut meitä todella paljon. Sisäänheitot ovat aina suuressa roolissa valmistautumisessamme, ehkä suuremmassa roolissa kuin joillain muilla joukkueilla.

Tanskalaisen Grönnermarkin työllistäjiin kuuluvat Mestarien liigan D-lohkon joukkueiden lisäksi RB Leipzig, Gent ja Atlanta United.