Manchester Cityn ja Saksan maajoukkueen keskikenttäpelaaja Ilkay Gündogan on kommentoinut Timo Wernerin ja Kai Havertzin hankalaa alkukautta Chelsean paidassa.

Bundesliigan viime kauden kirkkaimpiin tähtiin lukeutuneet Werner ja Havertz olivat Chelsean kalleimmat hankinnat kiireisen siirtokesän aikana. Kumpikaan saksalaispelaaja ei kuitenkaan ole onnistunut suoriutumaan toivotulla tasolla uudessa sarjassa.

Werner, joka on tehnyt neljä maalia ja antanut viisi maalisyöttöä tällä sarjakaudella, kärsii 11 ottelun maalittomasta putkesta kaikki kilpailun huomioiden. Havertz on sen sijaan tehnyt vain yhden maalin ja alustanut kaksi lisää 14 valioliigaotteluun.

LUE MYÖS: Ennakkopaketti Valioliigan huippuotteluun Chelsea – Man City: Mistä näet pelin, poissaolijat, mahdolliset avaukset ja valmentajien kommentit

Gündogan on kuitenkin osoittanut tukensa maajoukkuetovereilleen, pitäen heidän puhuttanutta alkukankeuttaan täysin normaalina. 30-vuotias keskikenttämies teki saman maisemanvaihdoksen lähdettyään Dortmundista vuonna 2016, eivätkä Chelsea-kaksikon ongelmat yllätä.

– Heiltä löytyy kaksi saksalaista pelaajaa, jotka ovat yrittäneet sopeutua uuteen ympäristöön mahdollisimman nopeasti, Gündogan kertoi Sky Sportsille ennen sunnuntain Chelsea-ottelua.

LUE MYÖS: Pep Guardiola aikoo harkita eläkepäätöstään uudelleen: ”Kokemuksesta on paljon apua”

[readmore from=Chelsea]

– Yleisesti ottaen, Valioliigaan on hankala sopeutua nopeasti, kun saavut sinne toisesta maasta. Kun ottaa huomioon myös nykyisen maailmantilanteen, uskon sen olevan vain entistä hankalampaa.

– Joten se on mielestäni melko normaalia, että heillä on hieman vaikeaa. Mutta he ovat kumpikin uskomattoman lahjakkaita pelaajia ja olen varma, että he voivat osoittaa sen tässäkin sarjassa.

Manchester City matkustaa sunnuntai-iltana Chelsean vieraaksi Valioliigan 17. kierroksella. Ottelu Stamford Bridgellä potkaistaan käyntiin kello 18:30 Suomen aikaa.