TOP 5: Valioliigan parhaat laitapuolustajat – Liverpoolille kaksoisvoitto

© Kuva: Getty Images

Laitapuolustajien arvo on kasvanut, kun jalkapallo on kehittynyt. Nykypäivän parhaat laitapuolustajat puolustavat erinomaisesti ja tukevat hyökkäyksiä tehokkaasti. Alla Valioliigan parhaat laitapuolustajat.

Ben Chilwell on noussut Leicesterin kantaviksi voimiksi. Kuva: Getty Images.

5. Ben Chilwell, Leicester

Englannin maajoukkueeseen noussut Chilwell, 22, on pyörinyt säännöllisesti siirtohuhuissa. Leicester yrittää pitää kasvatistaan tiukasti kiinni. Manageri Brendan Rodgers tietää, että siirtomarkkinoilla on huutava pula laadukkaista, vasenjalkaisista laitapuolustajista.

Chilwell on kimmoisa pelaaja. Hän on 178 senttiä pitkä, mutta pärjää ilmakamppailuissakin. Chilwell voittaa tilaa kuljetuksillaan ja harhautuksillaan. Hän pelaa mielellään muutaman kosketuksen pikaisia syöttöyhdistelmiä.

Lucas Digne vakuutti viime kauella Evertonissa. Kuva: Getty Images.

4. Lucas Digne, Everton

Entinen FC Barcelonan pelaaja loisti Goodison Parkilla heti ensimmäisellä kaudellaan. Digne, 26, teki ja pohjusti neljä maalia. Ranskalainen teki tuhoja vasurillaan.

Hänellä on erinomainen potkutekniikka: Digne antaa vaarallisia erikoistilanteita. Goodison Parkilla ikoniksi noussut Leighton Baines joutuikin luovuttamaan paikkansa Dignelle. 

Kyle Walker pystyy pelaamaan myös kolmen linjassa topparina. Kuva: Getty Images.

3. Kyle Walker, Manchester City

Sheffieldiläinen on kova duunari. Walker piti vuosi sitten MM-kisojen jälkeen vain lyhyen kesäloman, jotta pääsi mahdollisimman aikaisessa vaiheessa Taivaansinisten mukaan. Asenne heijastuu kentällä.

Walker sai sunnuntaina huomiota, kun pelasi Community Shieldissä pallon maaliviivalta komealla, saksimaisella potkulla. Walker, 29, kiitää oikeaa laitaa vauhdilla, mutta on pärjännyt maajoukkueessa topparinakin kolmen pelaajan alakerrassa. 

Andrew Robertson on taistelun ruumiillistuma. Kuva: Getty Images.

2. Andrew Robertson, Liverpool

Tinkimätön skotlantilainen ei anna armoa vasemmalla laidalla. Robertson, 25, ei jätä palloakaan taistelematta. Hän tuo eleillään ja olemuksellaan tulisuutta sivustalle. Robertson antaa vasurillaan kauniisti kiertäviä keskityksiä. Hän hahmottaa hyvin, koska pallo kannattaa pelata rangaistusalueelle maata pitkin, koska ilmassa.

Robertson pohjusti viime kaudella Valioliigassa 11 maalia. Jopa Manchester Unitedin entinen manageri José Mourinho kehui skotlantilaisen tulisuutta.

Vasta 20-vuotias Trent Alexander-Arnold on arvoltaan maailman kallein oikea laitapuolustaja. Kuva: Getty Images.

1. Trent Alexander-Arnold, Liverpool

Seuran kasvatti murtaa vastustajan linjoja syötöillään. Liverpool voi rakentaa paljon oikean puolustajan varaan. Liverpool haluaa edetä heti mahdollisuuden tullen joko selustaan tai vastustajan linjojen väleihin. Alexander-Arnold löytää vapaaksi liikkuneet pelaajat upeilla, usein nurmea pitkin kiitävillä palloillaan.

Hän syötti viime kaudella Valioliigassa peräti 12 maalia. CIES Football Observatory laski hiljattain, että Alexander-Arnoldin arvo on peräti 116 miljoonaa puntaa. Hän on tämän mukaan tällä hetkellä maailman kallein oikea puolustaja.

Eero Laurila
Twitter: @eerolaurila