Tottenham murtui loppuhetkillä Southamptonia vastaan – Teemu Pukki piipahti kentällä Norwichin voitossa

© Kuva: Getty Images

Tottenham jäi lauantaina Southamptonin kanssa 1-1-tasapeliin St. Mary’s Stadiumilla FA Cupin neljännellä kierroksella.

Ottelun ensimmäinen huippupaikka nähtiin yhdekän minuutin kohdalla. Dele Alli pelasi Heung-min Sonin näppärästi läpi vasemmalta laidalta, mutta eteläkorealaisen laukaus pienestä kulmasta meni hieman ohitse takatolpasta.

Tottenhamin näppärä syöttöpeli oli tuottaa tulosta 28 minuutin kohdalla, kun Giovani Lo Celso laukoi pallon maaliin Allin näppärästä kantapääpudotuksesta. Paitsion puolella ollut Son osui kuitenkin palloon sen matkatessa maaliin, eikä osumaa täten voitu hyväksyä.

32 minuutin kohdalla Lucas Moura oli hyvin lähellä maalintekoa, mutta Angus Gunnin upea jalkatorjunta piti brassihyökkääjän laukauksen ulkona. Alli toimi jälleen Spursin arkkitehtinä, pelattuaan Mouran vasemmalta läpi pistävällä pystysyötöllä.

Hetkeä myöhemmin Southampton oli siirtyä kamppailussa yllättävään johtoon Danny Ingsin maalilla. Joukkueen maalitykki otti pallon rinnallaan haltuun boksin sisällä, ohittaen samalla vastaan tulleen Hugo Lloris’n. Hänen laukauksensa suoraan ilmasta oli jo matkalla verkon perukoille, mutta maaliviivalle rynnännyt Japhet Tanganga ehti juuri ja juuri pallon tielle.

Toisella puoliajalla Tottenhamin nopea hyökkäspeli tuotti viimein tulosta.

Lo Celso purjehti läpi Southamptonin keskikentän vahvalla juoksulla ja siirsi pallon Erik Lamelalle. Argentiinalaispelaaja syötti pallon vasemmalla odotelleelle Sonille, joka latasi pallon Gunnin ohitse sisään tunnin pelin kohdalla. Tottenham siirtyi täten 1-0-johtoon.

Son, jolle maali oli hänen 12. tällä kaudella, oli hetkeä vain minuuttia myöhemmin lähellä Tottenhamin johdon tuplaamista, mutta hänen volleynsä meni hieman ylitse maalin.

Viimeisen vartin aikana Southampton loi vahvaa painetta Tottenhamin maalille, mutta vieraiden puolustusta ei ollut helppo murtaa.

80 minuutin kohdalla kotijoukkue olisi voinut saada pilkun, kun pallo pomppi rangaistusalueen sisällä Tangangan käteen. Ings protestoi, mutta VAR ei ottanut tapausta tarkasteluun. Hetkeä myöhemmin hänen puskunsa avopaikasta suuntautui hieman ohitse maalin.

87 minuutin kohdalla tasoitusmaali näki kuitenkin päivänvalonsa. Pierre-Emile Højbjerg levitti pallon vasemmalle laidalle kohti Ingsiä, joka palautti pelivälineen keskustaan matalalla keskityksellä. Sofiane Boufal saapui takaviistosta kohti palloa, ja täräytti sen vasemmalla jalallaan maalin kattoon.

Kyseessä oli Boufalin ensimmäinen maali Southamptonin paidassa peräti 760 päivään. Hänen viimeisin osumansa syntyi myös pohjoislontoolaisia vastaan.

Kamppailu päättyi lopulta 1-1-tasapeliin, mikä tarkoittaa uusintaottelua Tottenham Hotspur Stadiumilla.

Samaan aikaan pelatussa ottelussa Norwich päihitti Burnleyn vieraissa, kun Grant Hanleyn ja Josip Drmicin maalit ratkaisivat vieraille arvokkaan 2-1-voiton. Teemu Pukki pelasi ottelussa vain viimeiset pari minuuttia aloitettuaan kamppailun penkiltä.

FA Cup lauantaina 25.1.

Brentford-Leicester 0-1
0-1 K. Iheanacho 4′

Kello 17:00

BurnleyNorwich 1-2
0-1 G. Hanley 53′
0-2 J. Drmic 57′
1-2 E. Pieters 72′
– Teemu Pukki pelasi 3 minuuttia

Coventry-Birmingham 0-0
Tasapelin seurauksena joukkueet pelaavat uusintaottelun

Millwall-Sheffield United 0-2
0-1 M. Besic 61′
0-2 O. Norwood 84′

Newcastle-Oxford United 0-0
Tasapelin seurauksena joukkueet pelaavat uusintaottelun

Portsmouth-Barnsley 4-2
1-0 B. Close 37′
2-0 J. Marquis 45′
2-1 C. Woodrow 60′
3-1 R. Curtis 62′
4-1 C. Burgess 76′
4-2 C. Chaplin 90′
– Aapo Halme pelasi 69 minuuttia

Reading-Cardiff City 1-1
0-1 C. Paterson 5′
1-1 Y. Meite 8′
Tasapelin seurauksena joukkueet pelaavat uusintaottelun

SouthamptonTottenham 1-1
0-1 H. Son 58′
1-1 S. Boufal 87′
Tasapelin seurauksena joukkueet pelaavat uusintaottelun

West Ham-West Brom 0-1
0-1 C. Townsend 9′

Kello 19:30
Hull City-Chelsea