Tottenham Hotspur hävisi torstaina vierasottelunsa Dinamo Zagrebille, ja putosi näin ainoana tällä viikolla pelanneista englantilaisseuroista eurosarjastaan. Lontoolaisten taival Eurooppa-liigassa päättyi Zagrebin yössä jatkoajan jälkeen, kun taululla olivat lukemat 3-0.

Lue otteluraportti täältä!

Siinä, missä joukkueesta puhuttiin joillain tahoilla vuoden vaihteessa vielä jopa Valioliigan mestariehdokkaana, on sillä edessään enää yksi pokaalimahdollisuus – jonka täyttäminen edellyttäisi Manchester Cityn kaatamista Liigacupin loppuottelussa. Ei siis ihme, että manageri José Mourinhon kouliintunut maailmanlopun tunnelma oli perjantain puolelle siirryttäessä vahvasti läsnä.

– Joukkueeni – johon itse kuulun – ei jättänyt tuomatta kentälle vain jalkapalloilullisia asioita, vaan koko elämän perusasiat. Tällä tarkoitan oman työn kunnioittamista, ja kaiken antamista sen puolesta, synkkäilmeinen portugalilainen lateli The Guardianin mukaan.

Jatko oli tutun oloista tarinaa managerilta, joka on nähnyt niin korkeimpia huippuja, kuin syvimpiä murheen alhoja. Rivien väleissä, ei niin kovin syvällä, oli myös tikaria omille pelaajille.

– En tarvitse ulkopuolisia kriitikoita, koska tunnen olevani syvästi haavoittunut siitä, mitä minun joukkueelleni nyt tapahtui. En halua sanoa asiasta enempää. Joukkueeni puolesta, siitä huolimatta että kaikki pelaajat eivät ehkä jaa tuntemuksiani, pyydän anteeksi kaikilta Tottenhamin kannattajilta.

José Mourinho on toiminut Tottenhamin managerina marraskuusta 2019. Hänen sopimuksensa jatkuu kesään 2023.