Everton ja Arsenal päätyivät lauantaina 0-0 -tasapeliin Goodison Parkilla Valioliigan 18. kierroksella.

Kyseessä oli siitä mielenkiintoinen ottelu, että kummatkin seurat tiedottivat kuluvalla viikolla uusista valmentajistaan.

Arsenal tiedotti perjantaina Mikel Artetan pestistä ja Everton muutamaa tuntia ennen ottelun alkua Carlo Ancelottin siirtymisestä seuran peräsimeen. Kummatkin valmentajat seurasivat ottelua paikan päällä Goodison Parkilla.

Lauantainen ottelu ei tarjonnut suoranaista spektaakkelia ja sosiaalisessa mediassa puhistiin jopa kauden tylsimmästä ottelusta.

Eräs mielenkiintoinen tapahtuma näki kuitenkin päivänvalonsa. Evertonin väliaikaisvalmentaja Duncan Ferguson otti vaihdosta kentälle tulleen Cenk Tosunin takaisin penkille vartti ennen loppua. Tosun oli vaihdettu kentälle ensimmäisen jakson alussa. Tosun oli selvästi pettynyt Fergusonin päätökseen ja käveli suoraan pukukoppiin.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Ferguson ottaa vaihtopelaajan takaisin vaihtoon. Nimittäin viime viikonloppuna Moise Kean koki saman kohtelun ja oli Tosunin tapaan hyvin pettynyt tapahtuneeseen. Jos Tosun sai pelata tunnin, joutui Kean tyytymään vain 18 minuuttiin.

Fergusonin tapaan myös Arsenalia väliaikaisesti luotsannut Fredrik Ljungberg poistui pestistään ottelun jälkeen.

OptaJoe

@OptaJoe
3 - Cenk Tosun is the third substitute to be substituted in a Premier League match this season - with all three instances being Everton players (also Moise Kean v Man Utd & Alex Iwobi v Man City). Fleeting.