Burnley voitti torstaina Liverpoolin vieraskentällä 1-0 Valioliigassa.

@BurnleyOfficial
LINE-UP | Here is how the Clarets line-up this evening at Anfield. ⬇️

Charlie Taylor and Dwight McNeil return to the starting XI. 👊

#LIVBUR | #UTC | @eToro

Burnleylle aukesi yllättäen loistopaikka reilun kymmenen minuutin jälkeen, kun Liverpoolin maalivahti Alisson Becker tuli maaliltaan keskitystä vastaan, mutta pudotti pallon käsistään. Ashley Barnes haki ratkaisua nopeasti, mutta Alisson ehti paikkaamaan erheensä.

Liverpoolilla oli pienoisia vaikeuksia päästä vaarallisille maalipaikoille, mutta Xherdan Shaqiri oli täräyttää todella komean osuman 21. minuutilla. Sveitsiläistaituri haki jalkansa vapaaksi rangaistusalueen tuntumassa, mutta hänen vetonsa viuhui niukasti ohi.

Divock Origilla oli avausjakson loppuhetkillä tuhannen taalan paikka viedä Liverpool johtoon, kun Burnleyn toppari Ben Mee lahjoitti hänelle vahingossa pallon läpiajoon. Belgialaishyökkääjällä oli enää maalivahti Nick Pope edessään, mutta Origi täräytti kuulan ylärimaan.

Managerit olivat jo lähdössä tauolle stadionin uumeniin, kun kentällä alkoi yhtäkkiä kunnon torikokous. Videotuomarit tarkastelivat nauhalta Fabinhon ja Barnesin välistä nahistelua, mutta lopulta tilanteesta nousi vain keltainen kortti Fabinholle.

@Squawka_Live

Hosts peppering the Burnley goal but no way through just yet.

Fabinho avoids a red card on the stroke of half-time with VAR coming into play.

Toinen puoliaika alkoi Burnleyn kannalta ikävästi, kun laitapuolustaja Charlie Taylor nyrjäytti nilkkansa ikävästi ja teki tilaa Erik Pietersille.

Liverpool hallitsi jälkimmäisellä jaksolla palloa mielin määrin, mutta potentiaaliset tontit olivat harvassa ja Burnleyn maalivahti Nick Pope hoiti hommansa.

Burnley otti pitkään vain hyökkäyksiä vastaan, mutta 83. minuutilla vieraille vihellettiin pilkku, kun Alisson kaatoi maalintekoa yrittäneen Barnesin. Alisson aavisti oikeaan kulmaan, mutta Barnesin kuti oli riittävän tarkka ja painui sisään. 0-1.

Liverpool jatkaa neljäntenä ja Burnley nousi voiton myötä 16:ksi. Hallitseva mestari on nyt pelannut neljä sarjaottelua putkeen maaleitta