Manchester City niukkaan voittoon huippulupauksen maalilla – Raheem Sterling hassasi pilkun

© Kuva: Getty Images

Manchester City voitti Brightonin keskiviikkona kotikentällään 1-0 Valioliigassa.

Manchester City rupesi rummuttamaan hyökkäyksiä aloituspotkusta lähtien. Brighton oli jatkuvasti kovan paineen alla, mutta se piti pintansa ja maalivahti Robert Sánchez venyi pariin torjuntaan.

Puolen tunnin kohdalla Brighton osoitti mieltään, kun Sánchez poimi Adam Websterin jalasta tulleen pallon syliinsä ja tuomari katsoi tilanteen palautukseksi. City sai epäsuoran vapaapotkun, josta pedattiin vetopaikka Kevin de Bruynelle, mutta Brightonin pelaaja syöksyi laukauksen tielle.

City oli niskan päällä koko avausjakson ajan ja sai palkintonsa juuri ennen taukoa, kun Phil Foden vei isännät johtoon. Hän nappasi de Bruynen syötön näppärästi matkaansa ja viimeisteli etukulmaan. 1-0.

Tauolle mentäessä Cityllä oli kahdeksan maalintekoyritystä ja Brightonilla kaksi.

Manchester City jatkoi pirteästi toiselle puolikkaalle ja kolisutti kertaalleen tolppaa, mutta myös Brighton väläytteli ajoittain vaarallisuuttaan.

Ottelun edetessä Brighton pakotti Cityn ajoittain tyystin puolustuskannalle. Vieraat hakivat tasoitusta vimmatusti, mutta todellista uhkaa manchesterilaisten maalille ei syntynyt.

City sai vielä lisäajalla rangaistuspotkun Sánchezin rikottua de Bruyneä, mutta vaihdosta kentälle tullut Raheem Sterling laukoi pilkun maalin yli.

Manchester City nousi tuloksen myötä kolmanneksi ja Brighton jatkaa 17:nä. Valioliigassa pelataan keskiviikkona vielä Tottenhamin ja Fulhamin välinen ottelu (22.15).


PÄIVÄN VIHJE: SOUTHAMPTON – ARSENAL

Arsenalin ykköstykistö on kehässä – painuuko viikonlopun cup-nyhjäys unholaan?