Manchester United murskasi baskiseura Real Sociedadin Eurooppa-liigan ensimmäisen pudotuspelikierroksen avausosaottelussa maalein 0-4.

Manchester United

@ManUtd
UP THE REDS 🤩

#MUFC #UEL

Mikäli yllä oleva upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Koronarajoitusten vuoksi poikkeuksellisesti Torinon Allianz Arenalla pelattu ottelu alkoi vauhdikkaasti.

Ensimmäisen kahden minuutin aikana nähtiin peräti kolme todellista huippupaikkaa, mutta kummallekkaan joukkueelle ei kelvannut aikainen avausmaali.

Avausjakson edetessä United nappasi pelistä vahvan otteen ja etenkin Marcus Rashfordille pelattiin lukuisia maalipaikkoja. Englantilaishyökkääjän ruuti oli kuitenkin märkää.

Kuparinen rikkoutui kuitenkin jakson puolivälin jälkeen. Tällä kertaa Rashford ei saanut nauttia loistavasta tarjoilusta, vaan ryhtyi itse kyseiseen rooliin.

Rashford lähetti liki puolesta kenttää oivallisen syötön pystyyn kohti Bruno Fernandesia. Real Sociedadin maalivahti Alejandro Remiro ja kaksi Sociedad-puolustajaa ryntäsivät kaikki samaan palloon, ja kolmikko törmäsi keskenään onnistumatta purkamaan palloa. Pallo tuli kuin tarjottimelle Fernandesille, joka sai siirtää pelivälineen lähietäisyydeltä tyhjään maaliin. 0-1.

8 - Bruno Fernandes has scored eight goals across all European competitions for Manchester United; since his European debut for the club in February 2020, only Inter Milan's Romelu Lukaku (11) has netted more. Integral.

Avausjaksolla ei enempää maaleja enää nähty, joten tauolle siirryttiin Unitedin johdossa. Sociedad vei nimiinsä avausjakson pallonhallinnan prosentein 57-43, United maalipaikat lukemin 5-3.

Squawka

@Squawka
All five of Man Utd's shots in the first half vs. Real Sociedad were on target.

Toista jaksoa ei ehditty pelata kuin reilu kymmenen minuuttia, kun United tuplasi johtonsa. Rashfordin tarjoili taas vasemmalta laidalta tarkan syötön pystyyn, tällä kertaa Daniel Jamesille. Jamesin haltuunotto epäonnistui, mutta huonosta kosketuksesta tuli nappisyöttö Bruno Fernandesille. Fernandes ei jättänyt tätäkään paikkaa käyttämättä, vaan sijoitti pallon tarkasti vasempaan alakulmaan. 0-2.

52 - Bruno Fernandes has been directly involved in 52 goals in 58 games in all competitions for Manchester United (33 goals, 19 assists), 10 more than any other Premier League player since his debut in February 2020. Catalyst.

United sinetöi ottelun, ja hyvin todennäköisesti koko otteluparin, kun peliä oli takana 65 minuuttia. Rashford karkasi Fredin syötöstä läpiajoon, eikä jättänyt paikkaa käyttämättä. 0-3.

Maali oli Rashfordille jo kauden seitsemäs eurokentillä. Yksikään englantilaispelaaja ei ole tehnyt United-paidassa yhtä monta maalia eurokentillä (karsinnat poisluettuna) sitten Bobby Charltonin ja kauden 1964-65 Fairs Cupin.

7 - Marcus Rashford has scored seven goals in European competition this season for Manchester United - excluding qualifiers, this is the most by an Englishman in a season for the Red Devils since Bobby Charlton scored eight in the 1964-65 Fairs Cup. Devil.

La Realin ilta näytti synkkenevän entisestään vain muutamaa minuuttia myöhemmin, kun James tälläsi pallon jo neljännen kerran ohi Remiron. Baskijoukkueen onneksi maalia edeltäneessä tilanteessa Mason Greenwood oli ollut millin verran paitsiossa ja osuma hylättiin VAR-tarkastuksen jälkeen.

83. peliminuutin kohdalla nähtiin United-kannattajien odottama vaihto. Greenwood vaihdettiin ulos, ja tilalle tuli Atalantasta tammikuussa siirtynyt superlupaus Amad Diallo.

Squawka

@Squawka
Amad Diallo completed three take-ons for Man Utd against Real Sociedad, more than any other player in the second half.

He only came on in the 82nd minute.

Diallo ei päässyt debyytissään tehoille, mutta pääsi kertaalleen tuulettamaan maalia. Käynnissä oli jo 90. peliminuutti, kun tuulennopea James karkasi oikealta laidalta Sociedad-puolustajilta. Walesilainen kokeili onneaan pienestä kulmasta, ja se kannatti. Pallo painui maaliin Remiron jalkojen välistä ja taululle kirjattiin tylyt loppulukemat, 0-4!

Squawka

@Squawka
Daniel James has now averaged a goal every 92.5 minutes for Man Utd across all competitions since the November international break.

Popping up with a deserved goal. ⚽️

United lähtee toiseen osaotteluun neljän maalin johtoasemasta, joten ottelupari on ilman jättimäistä ihmettä jo taputeltu. Ensi viikolla Old Traffordilla pelattava ottelu onkin enää pelkkä muodollisuus.