Everton kaatoi Arsenalin perjantai-illan ainoassa valioliigaottelussa Emiratesilla 1-0-lukemin.

𝐓HE
𝐅RIDAY-NIGHT
𝐓OFFEES!

🔴 0-1 🔵 #ARSEVE

Ottelun ensimmäinen puoliaika alkoi Arsenalin komennossa, mutta jakson loppua kohden Everton pääsi paremmin peliin mukaan.

Arsenalin superlupaus Bukayo Saka oli alati vaarallinen, mutta nuorukaisen viimeistely-yrityksissä oli toivomisen varaa.

Evertonin paras maalipaikka siunaantui puolen tunnin kohdalla Richarlisonille, jonka laukauksen eteen Arsenal-vahti Bernd Leno kuitenkin venyi upeasti.

Avausjakson lopussa Evertonin vaparispesialisti Gylfi Sigurdsson pääsi yrittämään maalintekoa 25 metristä, mutta vapaapotku pysähtyi Arsenal-maalin ylärimaan.

Toista puoliaikaa oli ehditty pelaamaan vain kuusi minuuttia, kun Richarlison potkaisi Dani Ceballosilta jalat alta ja Arsenal sai rangaistuspotkun – tai paremmin sanottuna luuli saaneensa.

Pitkän VAR-tarkastuksen jälkeen rangaistuspotkutuomio kumottiin, koska tilannetta oli edeltänyt millimetrin paitsio.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

GOAL

@goal
Arsenal thought they had a penalty but it's been ruled out by VAR for THIS offside 👇

🙃

Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa, mutta Everton vastasi ottelun ensimmäisestä ja samalla viimeisestä maalista.

Peliä oli takana 76 minuuttia, kun Richarlison murtautui rangaistusalueen sisään oikealta laidalta ja lähetti matalan keskityksen maalinedustalle. Pallo otti matkalla pienen kimmokeen ja hölmistynyt Leno imaisi pallon jalkojensa välistä sisään. 0-1.

GOAL

@goal
Bernd Leno, explain yourself 🤦‍♂️😳

Charles Watts

@charles_watts
That's up there with one of the worst goalkeeping clangers I've seen. Horrendous own goal. Somehow Leno chucks Richarlison's tame cross through his own legs and in.

Arsenal sai ottelun lopussa painetta aikaiseksi Evertonin maalille, mutta Jordan Pickford piti maalinsa puhtaana päätösvihellykseen asti.

Voiton myötä Everton pysyi mukana taistelussa europelipaikoista. Carlo Ancelottin luotsaaman miehistön piste-ero Mestarien liigaan oikeuttavaan neljänteen sijaan on nyt kolme pistettä. Arsenal jatkaa sarjassa sijalla yhdeksän ja voi viimeistään nyt aloittaa keskittymisen vain ja ainoastaan Eurooppa-liigaan.

In 22 years, Arsène Wenger's lowest Premier League points tally was 63 at the end of his final season in 2017/18.