Arsenal ja Liverpool kohtasivat lauantai-illan myöhäisottelussa Emirates Stadiumilla. Klassiseen kohtaamiseen lähdettiin epätavallisesta tilanteesta; isännät sarjasijalta 9., vieraat saman taulukon seitsemänneltä tilalta. Kummallakaan ei missään nimessä ollut varaa hävitä ottelua – Arsenalille niin kuitenkin kävi, loppulukemat tylyt 0-3.

Mikel Arteta ei saanut lyhyen manageriuransa tasalukuottelusta kovin miellyttävää muistoa.

Orbinho

@Orbinho
Today is Mikel Arteta's 50th Premier League game in charge

#ARSLIV

Liverpool hallitsi alun tapahtumia, ja peliä pelattiin enimmäkseen Gunnersin puolustusalueella. Vaarallisimmat mahdolliset maalintekotilanteet jäivät kuitenkin toistuvasti näkemättä, kotijoukkueen auliista tarjoilusta huolimatta.

Parinkymmenen minuutin pelin jälkeen Liverpoolin Nathaniel Phillipsille vaadittiin varoitusta huitaisusta Alexandre Lacazetten kasvoihin. Ranskalaiselle on tyypillistä ottaa tämän kaltaisista tilanteista kaikki irti, ja vaikutti siltä että kyse oli pienestä liioittelusta. Lacazetten silmäkulma kuitenkin vuoti vuolaasti verta, ja tämä määrättiin ulos kentältä paikattavaksi. Phillipsille ei seuraamuksia erotuomari Stewart Atwellin taholta.

Arsenalin kokoonpanosta puuttuivat David Luiz ja Granit Xhaka, ja näiden peliin normaalisti tuomat rauhan hetket loistivat poissaolollaan. Oltiin pelattu oikeastaan jo puoli tuntia, ennen Arsenalin ensimmäistä tasapainoista jaksoa ottelussa. Se johti jopa puolittaiseen maalintekoyritykseen.

AFCTALK

@AFCTalk0
Lost the midfield battle completely so far today. Even if you don’t rate him personally, Granit Xhaka’s role is key to this Arsenal side right now. Missed him today.

35. minuutilla Liverpool käänsi jälleen nopeasti hyökkäyksen edukseen, ja pallo pelattiin kapteeninnauhaa kantanelle James Milnerille loistopaikkaan. Konkari ampui kuitenkin selkeästi ohi vasemman tolpan.

Liverpool FC

@LFC
35' - Big chance. Trent pulls the ball back to Milner on the edge of the area but his first-time effort curls just past the post.

[0-0]

#ARSLIV

Jos Arsenalin alakerrassa riitti kiirettä heti pelin alusta, vaikutti sitä olevan luvassa toiselle jaksolle reilusti lisää. Yksi joukkueen normaalille tasolleen yltäneistä, Kieran Tierney joutui jättämään kentän vain hetkeä ennen puoliaikaa, törmättyään hetkeä aiemmin Milnerin kanssa. Kellon ehtiessa 45 minuuttiin, marssi kentälle skotlantilaisen tilalle Cédric Soares.

Huolimatta Liverpoolin näennäisen selkeästä pelin hallinnasta, mentiin tauolle maalittomassa tasatilanteessa. Oikea tilanne se toki oli maalia kohti suuntautuneiden yritysten tilastoa ajatellen – niitä oli kummallakin joukkueella tasan yksi.

Arsenalin hätäily tuli päätökseensä

Toisen puolikkaan ensimmäisillä minuuteilla Arsenal piti palloa, ikään kuin joukkue olisi tauon jälkeen muistanut jotain oleellista pelistä. Viitisen minuuttia jaksona alusta, ja tilanne oli taas ennallaan. Jos esimerkiksi Mohamed Salah olisi ollut muuta kuin varjo parhaista ajoistaan, olisi taululla komeillut jo vierasjohto. Kotijoukkueen viime hetken pelastukset eivät toki mitenkään voineet pitää sitä mukana pelissä pitkään.

Ottelun alusta asti hädässä ollut, viime aikoina itseluottamustaan pahemman kerran menettänyt Dani Ceballos teki hieman ennen tunnin täyttymistä tilaa Mohamed Elenenylle. Samalla Jürgen Klopp ohjeisti Diogo Jotaa, joka pian otti kentällä Andy Robertsonin paikan. Molemmat skotlannin maajokkuepakit olivat nyt sivussa, ja Liverpool haki selkeästi hyökkäävämpää linjaa.

64. minuutilla vieraat viimein onnistuivat, ja maalin iski juuri penkiltä tullut Jota. Trent Aalxander-Arnold keskitti poikki rangaistusalueen, ja portugalilainen puski pallon verkkoon Rob Holdingin katsellessa hyvin läheltä, 0-1.

@LFC
64' - Brilliant cross from Trent and Jota heads in to give us the lead. Instant impact from Diogo!!

[0-1]

#ARSLIV

@LFC
DIIIIIOOOOGGGGGOOOOOOOOOAAAALLLLLLLLLL!!!

Lisää tuli hyvin pian, kun Salah löysi kuin löysikin itsensä. Egyptiläinen ohitti boksissa ensin Gabrielin, ja sijoitti pallon Bernd Lenon jalkojen välistä verkkoon. Aikaa maalien välillä ehti kulua neljä minuuttia.

80 minuutin jälkeen Salah katkaisi Gabrielin pitkän syötön, ja vapautti Jotan iskemään illan toisen osumansa, 0-3.

Orbinho

@Orbinho
Diogo Jota has scored four goals in his last five Premier League games against Arsenal

#ARSLIV

Liverpool nousi voitollaan aiemmin lauantaina kontanneen Chelsean kantaan, kahden pisteen päähän nelossijasta. Arsenal sen sijaan voi nyt keskittyä ainoastaan Eurooppa-liigaan, ja ennen muuta paljon puhuttuun uudelleenrakentamiseen joukkueen sisällä – taistelu merkittävistä sijoista Valioliigassa on tämän kauden osalta viimeistään nyt ohi.