Manchester City kaatoi tiistai-iltana Borussia Dortmundin Mestarien liigan puolivälierien avausosaottelussa Etihadilla 2-1-lukemin.

GOAL

@goal
🔵 De Bruyne 19'
🟡 Reus 84'
🔵 Foden 90'

Phil Foden comes up big for Manchester City! 🙌 #UCL

Dortmund aloitti ottelun pirteästi eikä selvästikään tullut Etihadille pelkästään puolustamaan.

Ottelun avausmaalin teki kuitenkin Manchester City, joka siirtyi kuin varkain johtoon 19. peliminuutilla. Dortmund hölmöili pallon kanssa keskialueella ja Kevin De Bruyne käynnisti nopean vastahyökkäyksen. Belgialainen pelasi pallon vasemmalle laidalla Phil Fodenille, joka jatkoi pallon oikealle Riyad Mahrezille. Mahrez pudotti pallon De Bruynelle, joka laukoi isännät johtoon. 1-0.

Puolen tunnin kohdalla Emre Canin jalka osui omalla rangaistusalueella Rodrin polveen. Rodri hyppäsi tilanteessa teatraalisen näköisesti kentän pintaan kasvoja pidellen ja erotuomari Ovidiu Hategan tuomitsi Citylle rangaistuspotkun.

Onneksi oli kuitenkin VAR. Pitkän tarkastuksen jälkeen pilkku kumottiin – täysin oikeutetusti.

Avausjakson lopulla nähtiin puhuttava tilanne. City-vahti Ederson hölmöili rangaistusalueen rajalla ja Jude Bellingham riisti häneltä pallon. Bellinghamilla oli täysin tyhjä maali edessään ja nuorukainen laukoi pallon varmasti maaliin. Maali kuitenkin hylättiin, koska Hateganin näkemyksen mukaan Bellingham rikkoi Edersonia palloa riistäessään. Tv-kuvien perusteella rikettä tilanteessa ei kuitenkaan ollut.

Uutinen jatkuu upotusten jälkeen.

GOAL

@goal
Did Man City get away with one here?

Bellingham scores after colliding with Ederson but the whistle goes for a free-kick before he puts it in ❌

Because it wasn't a goal, VAR couldn't get involved 😳

Jarmo Salonen

@JarmoSalonen
Nyt olisi sellsinen tilanne, että Manchesterissa voisi tehdä yhden vaihdon puoliajalla. Nimittäin Hategan ulos tässä kohtaa ja oikeastaan ihan kuka vaan tilalle. Sen verran vihkoon ovat isot tuomiot menneet. VARin avulla olisi pitänyt antaa kortti Rodrille ja 1-1 hyväksyä. #UCLfi

Heti toisen puoliajan alussa Dortmundin maalitykki Erling Braut Håland sai tuhannen taalan paikan karatessaan puolittaiseen läpiajoon. Norjalaishyökkääjän laukaus painui kuitenkin suoraan päin Edersonia, joten tärkeä vierasmaali jäi odotuttamaan.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän City otti peliä haltuunsa. Taivaansiniset onnistui luomaan lukuisia maalipaikkoja, mutta maalinteko tuotti joukkueelle tuskaa.

Köysissä läpi toisen puoliajan ollut Dortmund onnistui tekemään arvokkaan vierasmaalin 84. peliminuutin kohdalla. Hålandin loistava syöttö vapautti Marco Reusin läpiajoon, joka laukoi pelin tasoihin. 1-1.

City osoitti ottelun lopussa kuitenkin sisukkuuttaan ja teki voittomaalin 90. peliminuutilla. De Bruynen nappikeskitys tavoitti İlkay Gündoğanin maalin edustalta, saksalainen pudotti pallon vieressä olleelle Fodenille, joka laukoi vasemmalla jalallaan pelivälineen tarkasti ohi Dortmund-vahti Marwin Hitzin. 2-1.

Voitto takasi Citylle hyvät lähtökohdat ensi viikolla Saksassa pelattavaan toiseen osaotteluun. Dortmund teki kuitenkin arvokkaan vierasmaalin, joten ottelupari on vielä täysin avoin.