Valioliigamestaruuden tällä viikolla varmistanut Manchester City voitti perjantai-iltana St James’ Parkilla pelatussa valioliigakamppailussa Newcasten maalein 4-3.

Manchester City

@ManCity
FULL TIME | A trio of Torres goals takes the points! 👌

⚫️ 3-4 🔵 #ManCity | mancity.com

Manchester City aloitti ottelun vahvasti. Taivaansiniset piti palloa yli 80-prosenttisesti ja oli ensimmäisen 20 minuuttisen aikana useaan otteeseen siirtyä johtoon.

Kesken Cityn hallinnan Newcastle sai vastahyökkäyksestä hankittua kulmapotkun ja käytti sen täydellisesti hyödykseen.

Jonjo Shelveyn antama kulmapotku tavoitti Emil Krafthin, jonka tarkkaan puskuun ei ollut City-maalilla debytoineella Scott Carsonilla mitään mahdollisuutta yltää. 1-0.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Scott Carson has conceded with the first shot on target he has faced in a Man City shirt.

No dream debut clean sheet. 😫

Peliä oli takana 39 minuuttia, kun City nousi tasoihin. João Cancelon laukaus rangaistusalueen kulmasta painui Jacob Murphyn jalan kautta ohi Newcastle-vahti Martin Dúbravkan. 1-1.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin City teki häikäisevän johto-osuman. İlkay Gündoğanin keskitys tavoitti Ferran Torresin, joka jatkoi pallon ilmasta taiturimaisella tavalla maaliin. 1-2.

happy flowers team

@ManCityKD
Premier League Goal of the season. Take a bow, Ferran Torres.

Juuri ennen taukovihellystä Newcastle sai rangaistuspotkun Nathan Aken kaadettua Allan Saint-Maximinin. Joelinton asettui laukomaan rankkaria ja tykitti pallon tarkasti ohi Carsonin. 2-2.

Tunnin pelin jälkeen Newcastle sai illan toisen rankkarinsa. Joe Willock asettui pallon taakse ja laukoi vasempaan alakulmaan, mutta Carson torjui. Willock pääsi kuitenkin ensimmäisenä paluupalloon ja täräytti Harakat yllätysjohtoon. 3-2.

A genuine game-changer. 😤

Newcastlen riemu ei kuitenkaan kauaa kestänyt, sillä lähes välittömästi City nousi tasoihin – ja yhtä nopeasti myös ohi.

Ensin Ferran Torres tasoitti lähietäisyydeltä saatuaan loistosyötön Gabriel Jesusilta ja vain kaksi minuuttia myöhemmin hän vei Cityn johtoon laukomalla hattutempun täyteen. 3-4.

21y 75d - Ferran Torres is the youngest player to score a league hat-trick for a Pep Guardiola team, with the previous-youngest being Lionel Messi against Tenerife in January 2010 (22y 200d). Company.

Maalihanat tyrehtyivät Torresin kolmannen osuman jälkeen eikä viimeisen 25-minuuttisen aikana nähty enää lisää maaleja.

Voittonsa myötä City nousi 83 pisteeseen ja on kerännyt nyt peräti 13 pistettä enemmän kuin kakkosena oleva Manchester United. Newcastle jatkaa sarjan 16. sijalla, mutta on jo varmistanut sarjapaikkansa.

Squawka Live

@Squawka_Live
Newcastle 3-4 Man City FT:

25' ⚽️ Krafth 🅰️ Shelvey
39' ⚽️ Cancelo 🅰️ Rodri
42' ⚽️ Ferran 🅰️ Gündoğan
45+6' ⚽️ Joelinton (P)
62' ⚽️ Willock
64' ⚽️ Ferran 🅰️ Jesus